Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky by mělo platit i ve vztahu

13.03.2021 | Vztahy

Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš. To se sice často říká, ale každý jistě máme kolem sebe pár, který se po rozchodu dal opět dohromady, nebo jste si podobnou zkušeností prošli vy sami. Proč bychom se ale do jednou uzavřených vztahů neměli vracet?

Nesouhra

Partneři se často uchylují k rozchodu, kdy oba dozrají do určité fáze a zjistí, že od života čeká každý z nich něco jiného. Jeden chce děti, druhý ne, jeden chce trávit volný čas s přáteli, druhý ne… víceméně si prostě přestanou rozumět a nemají už mnoho společného. Taková situace mnohé donutí vztah ukončit a pokusit se hledat štěstí jinde. Mnohdy se ale dostávají do situací, kdy mají dojem, že bez sebe nemohou vydržet.

Jistě, když spolu lidé nějaký čas žijí, nelze si na vzájemnou nepřítomnost zvyknout lusknutím prstů. V takových slabých chvilkách se k sobě partneři často mají tendenci vracet. Je ale nutné si uvědomit zásadní věc. Totiž problém, kvůli kterému jste se rozešli, bude ve vašem vztahu stále. Můžete druhého donutit, aby se přizpůsobil vašim požadavkům, ale vždy to bude na úkor těch jeho. V podstatě, pokud rozchod proběhl z důvodu, že to ve vztahu neklapalo, nebude to s největší pravděpodobností klapat ani potom.

Opomíjená negativa

Lidem se mnohdy i přes potíže, které se svými partnery měli, po rozchodu hodně stýská. Cítí se osaměle a to je většinou důvod, proč se nechají zlákat ke druhé šanci. V takové situaci lidé zapomínají, že se rozešli pro něco špatného, často pro nevěru, či jiné, s harmonickým vztahem neslučitelné momenty.

Takový návrat většinou nevěstí nic jiného, než sex na jednu noc a další vlnu neštěstí nebo opakované potíže s tím samým problémem, pro který se rozešli předtím. O nevěře nemluvě. V záchvatu náhlého osamění lidé vytahují krásné vzpomínky a zapomínají na ty špatné.

Lidé se nemění

Pokud jste se rozešli proto, že vám na partnerovi vadil každý nádech, vtip, slovo? Byl líný, nepořádný, nesnesli jste jeho chování? Tak si na to vzpomeňte, až se vám po něm bude stýskat a budete v ruce držet telefon s jeho vytočeným číslem. Lidé se vyvíjejí a jejich priority se časem mění, ale pokud na svém bývalém nesnesete téměř nic, po návratu to bude pořád stejné. Na chvilku se může zdát, že se chování zlepšilo, ale dlouho se lidé přetvařovat nevydrží. Povaha se nemění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat