Spánkové polohy pro páry

03.01.2021 | Vztahy

Způsob, jakým spíme, je řízený naším podvědomím. Proto spánkové pozice páru mohou odhalit docela důležité věci o vztahu obecně. Kdy můžete být v klidu a kdy se naopak bát?

Přetvářka, lež, klam nebo skryté touhy se dají přes den, tedy za bdělého stavu, skrývat. To ovšem v noci neplatí! Tělo i mysl se uvolní natolik, že nahrané pózy provést zkrátka nelze. Proto se spánkové pozice páru považují za důležitý indikátor stavu partnerství. Probudíte-li se v noci, všimněte si, kde spíte vy a kde on. Hned budete mít jasno, jak na tom jste!

Lžíce

Lžíce (partneři leží na boku v řadě za sebou, přičemž muž objímá ženu) je spící pozice, kterou přijala většina párů. Je docela intimní a poskytuje dostatek fyzického kontaktu. Poukazuje na důvěru a ochranitelské sklony muže vůči ženě.

Volná lžíce

V podstatě jde o to samé jako v předchozím případě, nicméně mezi partnery je větší rozestup. Volná lžíce má podobnou dynamiku jako ta klasická. Znamená to, že pár chce být blízko sebe, ale zároveň touží po komfortu. Ukazuje na rovnováhu a zralost ve vztahu.

Líbánky

Líbánkové objetí, tedy stav, kdy jsou do sebe partneři doslova zapleteni. Čelem k sobě je spící pozice, která se považuje za vysoce sexuální a důvěrnou. Poukazuje na to, že pár je šíleně zamilovaný a navzájem po sobě touží. Na druhou stranu je ve hře i nezdravá závislost, tak pozor na to.

Sladká kolébka

Sladká kolébka patří k nejromantičtějším spánkovým polohám. Žena přitom leží v náruči svého partnera (na hrudi). Sladká kolébka symbolizuje hlubokou lásku, náklonnost, bezpečí a ochranu. Je báječná!

Pronásledování

Pozice lžíce, ovšem ve „špatném pořadí“. Přesně to je poloha nazvaná pronásledování. Žena ležící na boku při ní zezadu objímá svého partnera, respektive jej tak trochu pronásleduje. On chce víc prostoru, ona touží po blízkosti. Je možné, že tento vztah neklape.

Propletené nohy

Partneři leží vedle sebe a dotýkají se nohama. Z této pozice lze odvodit, že jeden z vás chce víc sexuálního a emocionálního kontaktu. Nebo že o sobě navzájem toužíte vědět nejen ve dne, ale i v noci.

Milovníci svobody

Zády k sobě, mezi sebou mezera? Jistě, toto partnerství může být v troskách. Podle psychologů to však tak špatné být nemusí. Třeba se jedná o přechodný stav, kdy si muž chce tak trochu odpočinout od partnerských povinností. A to samé platí i pro ženu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat