Květinologie darovaných květin

12.03.2021 | Vztahy

Pokud vybíráte květinu bez ohledu na druh, který má v oblibě obdarovávaná osoba, často kromě vzhledu vybíráme i podvědomě. Je známo, že barvy a druh květiny odrážejí naše myšlenky, které jsou spojeny s osobou, které chceme květinu darovat. Co to tedy znamená, pokud dostaneme růžový karafiát nebo slunečnici?

Třeba tím dotyčný nepřímo vyjadřuje svoje pocity.

Růže

Růže jsou klasika, která nikdy neurazí. Tato elegantní a voňavá květina má však i jiný význam. V případě rudých květů vyjadřuje vášeň a touhu. Pokud vám někdo věnuje růžovou nebo bílou, vybíral ji s úctou a čistým obdivem, žlutá však značí žárlivost a majetnické sklony.

Tulipán

Pokud od někoho dostanete kytici tulipánů, můžete jásat radostí. Tulipány jsou důkazem toho, že to s vámi člověk, který vám kytici daroval, myslí skutečně vážně. Tyto květy vyjadřují spolehlivost a stálou věrnost.

Slunečnice

Slunečnice je nádherná květina, která vyvolává v lidech radost a dobrou náladu. Ten, kdo vám slunečnici daruje, ji nejspíše vybral právě proto, že je stejná, jako jeho povaha. Slunečnici nejčastěji vyberou lidé veselí, energičtí a pozitivní.

Orchidej

Rozmarná a okouzlující, buší vám srdce když ji vidíte, milujete ji a chcete ji to dát najevo, pak je tohle ta správná volba pro vás.

Narcis

Narcisy jsou bezpochyby krásnou květinou. Ovšem ten, kdo vám takové květy daruje, bývá sebestředný a ve vztahu dominantní. Nějakou spojitost s legendou o Narcisovi, který se pro touhu obdivovat svůj odraz na hladině utopil ve studánce, nejspíš mít bude.

Lilie

Vyjadřuje důvěru, kterou ve vás má ten, jenž vám květinu daruje. Takový člověk vidí jen vás a nevěří planým řečem. Nepochybuje o vaší povaze a jeho city k vám jsou naprosto upřímné.

Sněženka

Tak tady pozor! Sněženka vyjadřuje nedůvěru a žárlivost. S tím, kdo vám ji dá, vás v životě čeká mnoho vyčerpávajícího vysvětlování.

Gerbera

Gerbera znamená, že vám člověk, který vám ji daroval, míní být věrný. Je to romantik, který má rád romantická gesta a věří na pravou lásku.

Květiny v barvách

  • bílá – nevinnost a čistota srdce, upřímnost
  • černá – smutek, moudrost a důvěra
  • červená – stydlivost, láska, horoucnost, vášeň, síla, sláva
  • fialová – věrnost, vážnost, rozvážnost
  • modrá – krása a vytrvalost, věrnost a nešťastná láska
  • růžová – láska, romantika, zdraví
  • zelená – naděje, žádost, štědrost, nový život, plodnost
  • žlutá – žárlivost a nenávist
  • oranžová – klid, bohatství, hojnost






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat