Vztahy na dálku mohu za jistých podmínek fungovat

11.03.2021 | Vztahy

Odřízla vás pandemie od partnera a jste tak odsouzeni ke vztahu na dálku? Je vůbec možné, aby takový vztah plnohodnotně fungoval?

Sejde z očí, sejde z mysli

Až polovina párů je vlivem odloučení odsouzena k rozchodu už během prvních šesti měsíců. Vztahy na dálku se udržují jen velmi těžko a přesto, že se dva milují, nemusí mít dlouhé odloučení na vztah dobrý vliv. V dnešní době internetu a mobilních telefonů je vše o něco jednodušší, ale ani pravidelné videohovory nemohou nahradit partnerovu přítomnost.

Mezi prvními emocemi po oddělení partnerů je samozřejmě stesk. V tuto dobu bývá ještě vše v pořádku, jenže po nějakém čase se jednoduše smíříte s tím, že partner není ve vaší blízkosti, zvyknete si a mnohdy začne jednomu z páru tento stav dokonce vyhovovat. Tehdy nastává začátek konce.

Stesk, dálky a nevěra

Oba partneři se setkávají s jinými lidmi, poznávají další a nejsou pod neustálou kontrolou. To bohužel mnohdy nahrává k případným nevěrám, které paradoxně často vyvolá stesk po partnerovi, který je tomu druhému vzdálen.

Jsme spolu, ale…

Nic však není nemožné a je i mnoho párů, které odloučení úspěšně překonávají nebo překonali. Je však zásadní rozdíl mezi tím, zda jeden z partnerů odjel za prací například na rok nebo zda odjakživa žijete každý v jiné zemi a závazky vám nedovolují tu svou opustit, tudíž se vídáte jen formou občasných „dovolených“ u toho druhého. V takovém případě může vztah trvat i několik let, ale většinou je předem odsouzen k záhubě.

Využijte techniku

I když spolu nemůžete být, volejte si, chatujte a mluvte spolu pomocí webkamery tak často, jak jen to půjde. Komunikujte spolu o všem co se okolo vás děje a nezapomínejte na vyjádření lásky, kterou k tomu druhému cítíte. Nedovolte tomu druhému zapomenout, že existujete a nenechte jeho city vychladnout.

Milujte se

I když spolu nejste, mějte sex. Po telefonu, přes mail, pomocí videohovoru nebo sem tam pošlete své polovičce žhavou esemesku. Dejte druhému najevo, že vám chybí i fyzicky a že po něm neustále toužíte.

Navštěvujte se

Sledujte ceny akčních letenek nebo autobusů či vlaků a plánujte si volno tak, abyste se mohli vzájemně navštěvovat co nejvíce. Společné prodloužené víkendy ve vás zažehnou vášeň, jakou jste možná dosud nepoznali, to váš vztah dozajista posílí.

Nepodléhejte

I když jste sami, je vám smutno, pijete s přáteli a bavíte se s novými lidmi, nezapomínejte, že nejste sami a nepodléhejte případnému pokušení partnerovi „zahnout“. Stejně tak se nesnažte kontrolovat partnera, který je někde daleko. Zapomeňte na „přepadovky“ a prohledávání jeho mailů atd. Myslete na budoucnost a bavte se o ní společně. Jen tak je možné vztah na dálku udržet. Pokud se skutečně milujete, půjde to skoro samo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat