Důvody vánočních hádek mezi partnery

19.12.2020 | Vztahy

Chcete letos zažít tu pravou vánoční pohodu? Pak si doma raději předem ujasněte časový harmonogram návštěv, které hodláte absolvovat. A pro všechny případy partnerovi na rovinu sdělte, co pod stromečkem očekáváte!

Že nejkrásnější svátky roku jsou ve znamení klidu, míru a harmonie? Nevěřte všemu, co se říká. Ostatně, psychologové, právníci i manželští poradci se netají názorem, že měsíc leden je jedním z nejrizikovějších období v souvislosti s rozvody. O jaké partnerské rozbroje není nad kaprem a cukrovím nouze? Pozor, aby tato jablka sváru nezasáhla i váš fungující vztah!

Ach, ty dárky. S těmi je prostě potíž

Řekněme si upřímně, že výběr dárků není lehká „disciplína“. Nevěříte, že právě kvůli tomuhle se dvojka může rozkmotřit doslova na nože? Tak to byste se asi divili!

„Mnozí často mívají nerealisticky vysoká očekávání, když jde o dárcovství. Proto je důležité se svou polovičkou předem komunikovat o tom, co si přejete či potřebujete. Je kardinální chybou doufat, že váš manžel dokáže telepaticky číst myšlenky, takže vám koupí vše, co jste si kdy přáli,“ připouští americká vztahová terapeutka Marissa Nelson s tím, že útočné výčitky se mohou klidně objevit i pod jmelím. Stejně jako dusná atmosféra!

Miláčku, letos k vašim nejedu

A teď ruku na srdce, máte už předem promyšlený harmonogram svátečních návštěv? Jestli ne, raději to zavčasu napravte. Jinak vás může čekat hodně nepříjemné překvapení.

„Rozhodnutí, kde Vánoce vlastně trávit, je těžké i pro ty nejharmoničtější svazky. Pokud navíc členové rodiny žijí daleko od sebe, jedná se o skutečnou výzvu. Existuje však několik možností, jak tuhle situaci řešit. Můžete začít s novou tradicí a všechny příbuzné pozvat na oslavy k sobě domů. Místa konání se dají také spravedlivě střídat. Všechno je to o domluvě a vzájemném respektu, “ uvádí další odbornice, tentokrát americká manželská poradkyně Rachel Needle.

Komunikace s ex. Kdy už je to na hraně?

Koledy hrající v rádiích i obchodních centrech, pohádky v televizi, blýskavá výzdoba i vůně svátečních pokrmů. Ano, tohle všechno přispívá k tomu, že všichni jsou si tak nějak blíž. Jenže ne vždy je to k užitku.

„Lidé si formou různých komunikačních kanálů přejí příjemné prožití vánočních svátků, přičemž se mnohdy spojují i se svými bývalými partnery. To může přerůst v nostalgické vzpomínání na minulé časy, což není tak docela nevinné. Přesně toto chování totiž negativně ovlivňuje loajalitu vůči oficiálnímu vztahu,“ varuje americká vztahová terapeutka a zároveň autorka 14 knih o lásce, Tina B. Tessina. Že by každá mince měla dvě strany?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat