Přechozený vztah svatba opravdu nezachrání

V dnešní době je soužití na hromádce stále častější. Dávno již nežijeme v době, kdy se páry sestěhovávaly až po veselce. Když už na samotnou svatbu dojde, přichází většinou po mnoha letech.

Jenže odborníci zabývající se partnerským soužitím upozorňují, že vstup do manželství v době, kdy je vztah po letech tak nějak vyčpělý, není úplně ideální.

„No však už bylo načase!“

Taky jste tuhle větu slyšeli od vašich známých, když jste jim přišli předat svatební oznámení? Evidentně jste také otáleli. Podle statistik se lidé nejčastěji berou po čtyřech letech vztahu, což by se mohlo zdát tak akorát. V té době máte po takzvané „tříleté krizi“, znáte se dost na to, abyste věděli, s kým žijete, a zda ho milujete i s jeho nedostatky. Není ale výjimkou, že se páry berou třeba až po deseti letech soužití. Taková manželství jsou ale nejčastěji odsouzena k záhubě.

Lepší pozdě nežli později? Ne vždy

Po několika letech vztahu, prvních větších či menších krizích, dochází ve vztahu k jakémusi ustálení. Mnohé z nich ale zaznamenávají částečné vyhoření nebo dochází na nátlak rodiny. Často se pak dvojice berou, aby oživili vztah nebo jednoduše proto, že se snaží vyhovět rodině. Pokud jde o první případ, kdy vztah není ideální a jeví se jako „přechozený“, většinou svatba situaci nezachrání. Brát se z důvodu, že si to tak přeje rodina, je vůbec špatný nápad. Pokud to tak necítíte, nehrňte se do toho. Takto velký krok může být začátkem konce, pokud nepřijde spontánně.

Ideální doba? Dokud jste zamilovaní

Statisticky jsou nejpevnější právě ty svazky, které byli uzavřeny zhruba po osmnácti měsících vztahu. V té době si partneři ještě procházejí zamilovaností, neberou se z rozumu, z donucení, ale z opravdové lásky.

Stav zamilovanosti vydrží průměrně 12 až 36 měsíců, kdy je náš mozek ovládán náporem hormonů, na které si naše tělo postupně zvyká. Po opadnutí prvotního zamilování často přichází první krize. Odborníci se shodují, že manželé jsou schopni ustát tyto krize snáze, pokud se vezmou v době zamilovanosti. Ti, kteří se vezmou proto, že už se to od nich očekává, nemají dojem, že by pro ně oddací list představoval slib, který dali jeden druhému, celou svatbu pojímají spíše jako formalitu. A to je právě důvod, proč jsou tyto svazky v případě krizí tolik chatrné.

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat