Když se partner snaží přestat s kouřením

01.05.2021 | Vztahy

Partner se stále drží svých novoročních předsevzetí a statečně, již několik měsíců, odolává závislosti na cigaretách? Jako milující drahá polovička mu s tím můžete výrazně pomoci! Kdy a proč se hodí dávkování komplimentů?

Odvykání kouření není nic snadného. Studie ukazují, že 40 procent těch, kteří se k tomuto kroku odhodlají, jsou vděční za podporu, které se jim dostává ze strany rodiny a přátel. Váš partner přitom jistě nebude výjimkou. Jak se k němu v těchto těžkých chvílích chovat? S těmito tipy snadněji dosáhne svého cíle!

Respektujte jeho tempo

Možná jste si všimli, že většina kuřáků není schopna přestat na první pokus. Obvykle trvá několik měsíců, než si to všechno „sedne“. Většina kuřáků se setká s několika neúspěchy a zkouší své štěstí znovu a znovu. I kdyby se zrovna váš přítel nebo manžel odrážel ode dna podesáté, pochopte to a poskytněte mu oporu, kterou tak moc potřebuje.

Uštěpačné poznámky si nechte od cesty

Tohle bys neměl, zlato!“ Mnoho mužů si stěžuje na otravné ženy. Čím více svoji podporu budete vyjadřovat silou, tím méně motivace v partnerovi zůstane. Pokud v něčem selže, nehaňte ho a spíš motivujte slovy, ať se podívá, jaký kus cesty už ušel.

Dávkujte komplimenty

Jedna pochvala nestačí! Pravidelně poskytujte povzbuzení a věnujte partnerovi lichotky ve správných intervalech. „Máš můj obdiv, že se už týden držíš. A bez těch cigaret ti to sluší mnohem víc!“ Aspoň jednou, dvakrát týdně ho pochvalte!

Pomozte mu překonat touhy

Jako ideální žena, která je připravená na všechno, noste u sebe v kabelce první pomoc, jako například žvýkačky, pastilky či nikotinové náplasti. Cokoli, co odvede partnerovu pozornost od jeho touhy kouřit, se počítá. Když jste k dispozici, můžete se také projít parkem, nebo se zabývat společným koníčkem. To, že stojíte na jeho straně, prokáže i zájem o jeho cíl. Doporučte mu nějakou z aplikací, které poskytují tipy při odvykání a zároveň poukazují na zdravotní a finanční výhody nekuřáků.

Připravte se na abstinenční příznaky

Abstinenční příznaky mohou být velmi závažné a obvykle se liší v závislosti na rozsahu závislosti. Odborníci říkají, že často trvají déle než touha po cigaretách, takže shovívavost do hrsti. Připravte se na to, že drahá polovička bude projevovat vztek, podrážděnost a neklid. To přejde! Pokud manžel potřebuje více pomoci, než mu můžete poskytnout, neváhejte se poohlédnout po nějaké podpůrné skupině nebo terapeutickém sezení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:35
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:32
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:31

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat