Žrouti času, kteří nás okrádají o chvíle s blízkými

18.09.2021 | Vztahy

Z volnočasového denního rozvrhu lidí se pomalu vytrácí trávení času s rodinou, věnování se sportovním aktivitám nebo jakékoli jiné, smysluplné činnosti. Mnohem častěji se věnujeme naprostým zbytečnostem a trávíme u nich neuvěřitelné množství času.

Internet

Sociální sítě, novinky ze světa, počasí… Všechny potřebné informace se koncentrují na jednom místě a tím je internet. Lidé si bez něj neumějí svůj život už představit a nutno podotknout, že jde bezpochyby o velmi užitečnou věc. Horší je to ale s časem, který vyhledávání na internetu věnujeme. Je ho totiž čím dál více. Populace trpí utkvělou představou, že jim bez nonstop připojení k internetu utečou aktuality, které by je mohly zajímat. Vážně ale potřebujeme být natolik v obraze? Když vezmeme v potaz, že na internetu trávíme průměrně tři hodiny denně, za rok to dělá 45 celých dní volného času. Vážně by se nedal tento čas využít lépe?

Televize

Od dob rozmachu sociálních sítí by se dalo čekat, že sledování televize trochu poleví. Nicméně se stále řadí mezi nejčastější volnočasové aktivity, které nás v ničem příliš neobohacují. Češi tráví před televizními obrazovkami i 3,5 hodiny denně. To je 53 dní čistého času ročně.

Počítačové hry

Počítačové hry jsou fenoménem spíše mladší generace. Přesto bychom se měli zamyslet, kolik času naše děti u počítače tráví. Mnohdy mají tuto činnost spojenou s učením, jelikož se těmto technologiím začínají přizpůsobovat i dnešní výukové metody. Dohromady u počítače prosedí jeden měsíc z celého roku.

Nakupování

Nakupování se jistě nevyhneme. Každý potřebuje jíst. Je ale nutné, abychom se okrádali o volný čas pobíháním po obchodních domech? Většina Čechů navštěvuje obchody několikrát týdně. K tomu ještě často vyráží na velké nákupy o víkendu. Podle provedených průzkumů strávíme v obchodě zhruba 36 minut denně. Když vezmeme v potaz, že do obchodu nechodíme každý den, průměr času, který využijeme k nakupování, činí 131 hodin. To je téměř šest dní v kuse.

Zdroj: https://www.promenyceskespolecnosti.cz/aktuality/aktualita22/Jak_Cesi_travi_cas_TK_20-06-2016.pdf, https://www.statista.com/statistics/433871/daily-social-media-usage-worldwide/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat