Spokojené partnerství bez páchání zbytečných chyb

Po spokojeném a harmonickém vztahu touží snad každý pár. Někdy ale lidé opakují stále ty stejné chyby a zbytečně si harmonii mezi nimi a jejich partnery nabourávají. Čeho byste se ve vztahu měli vyvarovat, abyste předešli konfliktům?

Přestaňte podezírat

Podezíravost je vlastnost, kterou disponuje každý. Někdo ale svoji nejistotu vyjadřuje až příliš horlivě. Jestliže partnera osočíte z nevěry pokaždé, když zdrží v práci o deset minut déle nebo vždy, když mu pípne zpráva v telefonu, zaděláváte si na velký problém. Je jen otázkou času, kdy protějšku dojde trpělivost a ujasní si, že soužití se žárlivcem není to pravé, po čem touží. Navíc to svědčí o vašem nízkém sebevědomí. Ani to není dvakrát přitažlivé.

Nevyčítejte

Zvednuté záchodové prkénko, ponožky vedle postele, drobky na stole… To je jen drobný výčet toho, kvůli čemu jsou lidé schopni vyvolat naprosto zbytečnou hádku na celé odpoledne. Když vás něco naštve, přemýšlejte chvíli o tom, jestli je to skutečně důvod k výčitkám. Nestačilo by jen partnera slušně požádat, aby si na to dával větší pozor? Výčitky vašemu vztahu nesvědčí.

Co bylo, to bylo

Máte sklon při každé hádce vytahovat všechnu špínu, která se za léta společného soužití ve vašem vztahu nahromadila? To je velká chyba! Naučte se řešit pouze problém, který za vznikem hádky stojí a nic jiného. S tím, co se stalo před deseti lety, už neuděláte nic ani vy, ani váš partner. Pokud jste jednou odpustili, už se k tomu nevracejte.

Naučte se hádat

Vztah bez hádek zřejmě neexistuje. Občas je potřeba vyříkat si věci, které nás trápí nebo rozčilují, ale hádka by vždy měla probíhat ve vší slušnosti a měla by být konstruktivní. Nebuďte vulgární a s partnerem diskutujte slušně a s úctou. Každá neshoda by měla skončit vhodným kompromisem. Takové, které končí spaním partnera na gauči a rozbitými talíři, jsou přesně ty, které zajistí začátek konce vašeho vztahu.

Milování za odměnu? Ne!

Pohádali jste se, ale i když už se mezi vámi všechno urovnalo, stále partnera odmítáte? Odpírání sexu za trest je jeden z nejčastějších důvodů, proč si partner dříve nebo později najde náhradu. Jestliže tedy máte pocit, že vás partner bude dobývat a toužit po vás, když mu odepřete přístup do ložnice, jste na omylu. Párkrát to asi zkusí, ale pak zaklepe jinde.

Neponižujte

Ať už se hádáte nebo jen vyprávíte vtipné historky mezi přáteli, nikdy, ale opravdu nikdy partnera neponižujte! To je vůbec to nejhorší, co můžete pro zkázu vašeho vztahu udělat.

Zdroj: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat