Se sousedy je dobré udržovat dobré vztahy

01.08.2021 | Vztahy

Každý z nás si přeje spokojené bydlení a k němu nepochybně patří také dobré sousedské vztahy. Někdy máme to štěstí a vztahy fungují. Pokud ale nefungují, snažte se alespoň se sousedy vycházet tak dobře, jak jen to půjde. Někdy se vám totiž mohou hodit.

Pomocná ruka

Ať už potřebujete pomoct s hlídáním pejska, zaléváním květin v době vaší dovolené, večerním hlídáním dětí nebo vám třeba jen dojde sůl, je dobré mít sousedy, kteří vám rádi vyjdou vstříc. Vzájemná sousedská výpomoc by měla být samozřejmostí, bohužel se v dnešní době už moc nevidí. Buďte vašim sousedům nápomocni a uvidíte, že se vám to vyplatí, až to budete potřebovat zase vy.

Záchrana za plotem

Jedině sousedům, se kterými si rozumíte a věříte jim, můžete svěřit něco tak důležitého, jako je vaše bydlení nebo jen pouhé klíče od něj. Až si je zapomenete v práci nebo se někam zatoulají, místo drahého zámečníka jednoduše stisknete zvonek vašeho souseda.

Půjčovna nářadí

Každému se čas od času rozbije nějaký ten pomocník v domácnosti nebo na zahradě, někdy prostě jen něco potřebujeme a kvůli jednomu použití to nechceme draze pořizovat. Od toho jsou přeci sousedi! Vzájemné půjčování nářadí či kuchyňského náčiní posiluje vztahy mezi sousedy (pokud tedy předměty vracíte) a navíc jde o šikovnou službu, za kterou se v půjčovnách draze platí.

Pošta už vám neuteče

Máte-li za souseda někoho staršího, kdo nechodí na celý den do práce, dohodněte se s ním a s poštovní doručovatelkou, že zásilky, které nevyžadují osobní převzetí, bude nechávat u něj. Není totiž nic horšího, než najít ve schránce oznámení o uložení zásilky na poště, na kterou se kvůli pracovní době nemáte šanci dostat.

Blízký přítel

Pokud máte štěstí a narazíte na souseda, který je nejen snesitelný, ale dokonce si ho i oblíbíte, může časem vzniknout přátelství na celý život. Říká se, že jeden blízký soused je více než vzdálený bratr, a je to pravda. Hýčkejte si své sousedy a dejte jim důvod, aby si oni hýčkali vás.

Zdroj: thepersonal.com, lawsociety.org.nz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat