Ideální žena pohledem kritického mužského oka

18.08.2023 | Vztahy

Ačkoli se tvrdí, že na vzhledu nezáleží, průzkumy týkající se ideální podoby ženy hovoří trochu jinak. Na jakých vlastnostech se nejvíce mužů shoduje a jak by podle nich měl vypadat jejich ideální protějšek?

Věk

Tvrdí se, že nezáleží ani na věku. Láska prý počítat neumí. Inu, někdy se to tak semele, ale pokud by si pánové mohli vybírat, volili by ženu mladšího ročníku. Průměrný ideál je totiž zhruba o čtyři roky mladší, než oni sami. Pokud jde ale čistě o sexuální stránku, zde se výsledky poněkud liší. Muži středního věku by si totiž vybrali partnerku mladší dokonce o deset let. No, kdo by se rád nepodíval na pěkné, mladé tělo, že?

Vlasy a oči

Ačkoli v minulosti blondýnky v žebříčcích trhaly rekordy, dnes se situace obrací a do popředí se dostávají brunetky. Podle průzkumu by muži dali přednost hnědovláskám s karamelovým nádechem. Příliš tmavé vlasy naopak působí tvrdě, platinové tóny zase příliš uměle.

Co se týče barvy očí, tam jednoznačně vede modrá a zelená. Zelené oči jsou podle mužů sexy a působí na ně doslova jako magnet. Ačkoli modré oči vyzařují dle jiných průzkumů nedůvěru a chlad, přesto jim muži dávají přednost před hnědými.

Postava a váha

A konečně se dostáváme k tomu, co vás jistě zajímá nejvíce. Touží muži po útlém pasu a plných ňadrech? Odpověď vás asi příliš nepřekvapí. Ano, touží, ale přesto vás možná trochu potěšíme, když vám prozradíme, že ideální velikost košíčku je B až C. Muži nepotřebují, aby jejich partnerka měla prsa jako dva melouny, dávají přednost pevnému poprsí, které svojí velikostí odpovídá zbytku těla. Stejně tak nepotřebují, aby byla vaše postava vyrýsovaná do posledního svalu, mají raději kulatější zadeček a oblé boky. Líbí se jim ženy, které mají v průměru 163 centimetrů a váží 57 kilogramů. Na co mají ale vyšší nároky, jsou naše nohy, které by podle nich měly být delší než dlouhé. Když nám ale příroda nenadělí, tak co naděláme?

Mozek

Vybrat ženu podle toho jak vypadá, může být snadné. Když se k výčtu ideálních vlastností přidá ještě požadavek na vyšší inteligenci, smysl pro humor a schopnost nezávislého fungování, může být výběr poněkud složitější. Přesto od těchto požadavků muži neupouštějí. Raději dají přednost chytré ženě se smyslem pro humor, než dokonale tvarované s tváří modelky, ale jednoduššího ražení. I když, výjimky se také najdou.

Zdroj: www.brightside.me/inspiration-girls-stuff/what-the-ideal-woman-looks-like-in-11-countries-around-the-world-794921/, www.powerfulmind.co/ideal-womans-body/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6552370/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat