Hádky poměrně dost okoření partnerský vztah

Nemáte pocit, že vám to doma trochu skřípe? Možná je to tím, že se s partnerem málo hádáte. Konfliktem totiž můžete upevnit vzájemnou harmonii a ještě odhalit skryté problémy, na jejichž vyřešení závisí vaše budoucnost.

Hádky nejsou jen přírodní památkou, jež sídlí v Plzeňském kraji, jsou také neodmyslitelnou součástí partnerských vztahů. Z dat (1) společnosti GfK, která se zabývá průzkumem trhu, vyplývá, že našinci se nejčastěji dostávají do konfrontace kvůli financím, vykonávání domácích prací nebo výchově dětí. I když by si jeden myslel, že výměny názorů jsou jasným důkazem, že něco je špatně, psychologové poukazují na jejich prospěšnost, přičemž apelují na to, abychom si s partnerem „vjeli do vlasů“ jednou týdně. Proč?

Ticho léčí. Ale neplatí to vždycky

Všechny problémy s láskou pramení z toho, že spolu lidé málo mluví. Mnozí pozornost i volný čas nesměřují ke svému protějšku, ale spíše k chytrému telefonu, tabletu či televizi. Spory jsou druhem potřebné komunikace, bez níž může hodně rychle vyhořet i ten zdánlivě nejpevnější svazek.

Nechte se rozpálit do běla. V zájmu svého zdraví

Špinavé oblečení povalující se na podlaze, zvednuté záchodové prkénko i nevynesený odpadkový koš. Dokážou vám takové věci doslova zvednout mandle? To je v pořádku. Je potřeba o tom mluvit, a dávat tak volný průchod svým emocím. Klidně i nahlas, často a bez výčitek! Nějak takhle to naznačují poznatky jisté americké studie, které informují o tom, že hašteřiví jedinci, jež se nebojí zdravého konfliktu, bývají všeobecně spokojenější a zdravější, neboť nejsou obětí stresových hormonů.

Mlčeti zlato? Jak kdy a jak kde

Na rozepře a trochu toho rodinného dramatu nedá dopustit ani vztahová terapeutka z americké Floridy Stephanie Sarkis. Ta po mnoha letech své praxe došla k přesvědčení, že sváry jsou vlastě nesmírně prospěšné, neboť odhalují zásadní problémy, o kterých se jinak nemluví. A čím dříve se vyřeší, tím více vzájemné harmonie to v budoucnu přinese. Taky pravda, nemyslíte?

Zdroj: (1) www.cambridge.org/core/journals/behavioral-and-brain-sciences/article/abs/why-do-humans-reason-arguments-for-an-argumentative-theory/53E3F3180014E80E8BE9FB7A2DD44049, názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat