Lidé žijící ve vztazích jsou zdravější

Chcete se přestat stresovat, pít méně alkoholu a kouřit méně cigaret? Pak byste si měli „pořídit“ spokojený vztah. Ten funguje dokonce jako prevence rakoviny a zprostředkovatel optimismu!

Jaro je dost možná nejromantičtějším obdobím roku, což se příznivě odráží v účetnictví svatebních agentur. I ve chvíli, kdy čtete tento článek, si pravděpodobně stovky a stovky dvojic po celém světě slibují lásku a věrnost, přičemž si vyměňují prstýnky. Pragmatičtí jedinci by nejspíš řekli, že z jarní sňatkové euforie vytěží hlavně ekonomika. Lékaři však namítají, že spokojené svazky mají příznivý vliv na lidské zdraví. V jakém smyslu?

Klid a duševní kondice. Tu samota nenabízí

Lidé, kteří žijí v dlouhodobém a harmonickém manželství, vykazují nižší riziko demence, depresí i úzkostných poruch. Takové nadějné prohlášení vydávají po oficiálním ukončení své studie experti z londýnské univerzity, kteří odhalují i důvod. Sezdaní partneři se podle nich „nutí“ k častým preventivním prohlídkám, přičemž si vzájemně ulevují od stresu a psychické zátěže. Na rčení, že ve dvou se to lépe táhne, bude vážně něco pravdy…

Ochrana před rakovinou. Díky lásce

Rakovina je bezpochyby jednou z nejvážnějších chorob dnešní doby, na níž se lék bohužel stále hledá. Nebo už se našel? Podle amerických odborníků zřejmě ano. Naznačují totiž, jedinci, kteří jsou se svým protějškem opravdu šťastní a mají s ním silné citové vazby, vykazují více přirozených buněk bojujících proti rakovině. Tak tohle zní až neuvěřitelně.

Konec neřestí, které škodí

Manželství v mnoha případech splňuje i funkci odvykací kúry. Třeba Sociologický ústav Akademie věd České republiky uvádí, že se ženatí muži a vdané ženy dožívají oproti svobodným vyššího věku, přičemž rozdíl bývá v průměru 10 let. Jak to? Odpověď může přinést skutečnost, že sezdaní zpravidla pijí méně alkoholu a projevují větší snahu při zbavování se i svých dalších neřestí, jako je třeba kouření. I tohle ke zdraví pochopitelně hodně přispěje!






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat