Kritika ve vztahu vede k jeho brzkému pádu

Konflikty ve vztahu jsou naprosto normální. Pokud vás váš partner ovšem začne kritizovat, pak je lepší skončit. Takový vztah totiž nemá žádnou šanci.

Ani ty nejlepší vztahy se neobejdou bez konfliktů. Ty jsou dokonce pro vyvážený vztah důležité. Jedno z nejčastějších témat k diskusím a hádkám je kritika druhého. Ale ani v hádce není povoleno všechno. Manipulace, opětovná kritika nebo vyčítání skutečností, které nelze změnit – některé věci by prostě jeden na druhém kritizovat nikdy neměl.

Vzhled

Když váš partner pořád dokola kritizuje váš vzhled, měli byste váš vztah přehodnotit. Obzvlášť hrozná je přitom kritika toho, co nezměníte: nos, pihy, velikost prsou nebo oblečení. V takovém případě útočí váš partner na vaše sebevědomí. A to je nejen zraňující, ale také neskutečně bez respektu k vám jako k milované osobě. Partneři by si měli v první řadě věnovat lásku, pochopení a dobrý pocit. Neustálá kritika vzhledu toho druhého vztah jenom nahlodává.

Rodina

Ať už se jedná o rodiče, sourozence nebo prarodiče – kritizuje váš partner ty, kteří jsou vám v životě nejblíž? I v tomto případě platí, že kritizuje něco, co vy nemůžete změnit. Úkolem vašeho partnera není pomlouvat vaši rodinu. Nakonec ta k vám neodmyslitelně patří a s tím se váš partner jednoduše musí smířit – bez diskusí. Neznamená to ale, že by nemohl vyjádřit konstruktivní kritiku nebo návrh, o kterém oba potom můžete diskutovat.

Vaše vlastnosti

Jste, jací jste. Nemůžete změnit ani svoji výšku, ani příběhy a události, které vás v životě potkaly. Všechny tyhle věci vás dělají právě tím člověkem, jakým dnes jste. A váš partner by vás měl milovat se všemi chybami, zvyky a rozmary. Ale také vaše náboženství nebo kultura mohou být vaší nedílnou součástí. Pokud váš partner útočí na vaše práva nebo je rozporuje, pak byste si měli dát pozor.

Samozřejmě můžete diskutovat o všem. Vyjadřuje-li ale partner stále dokola vážně míněnou negativní kritiku, není to určitě dobrý základ pro milující vztah. Pokud vás váš partner nedokáže se vším, co k vám patří, akceptovat, měli byste si pokračování ve vztahu (právě s ohledem na vás) raději rozmyslet.

Kariéra

Kritizuje váš partner způsob vaší kariéry, výši vašeho platu nebo dokonce oblast, ve které pracujete? To není dobré znamení! Vaše povolání a kariéra patří koneckonců pouze vám. Stůjte si za svými sny a cíli. A je jedno, jak velké nebo malé jsou.

Obzvlášť častá je při tom finanční situace. Pokud je váš životní standard kvůli rozdílným povoláním příliš velký, a představuje proto pro partnera problém, vypadá to z dlouhodobého hlediska spíše na problémy než na harmonický vztah. 

Zdroj: názor autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat