Neustálé napomínání partnera výrazně zhoršuje jeho zdraví

21.08.2020 | Vztahy

Máte partnera, který na vás pořád vidí chyby, něco mu neustále vadí a od rána do večera vás kritizuje? Pak se s ním rozejděte. Podle psychologů z Pensylvánie vás totiž velmi brzy přivede do hrobu. Z jejich výzkumu vyplývá, že lidé žijící s partnerem, který je neustále nespokojený s chováním svého protějšku, umírají dříve.

Profesorka Jamila Bookwal tvrdí, že za to může stres, který komandující partner vytváří. Stresové hormony pak při dlouhodobém a neustálém tlaku člověka zabíjejí.

Z jejího výzkumu vyplývá, že lidé, které partner neustále kritizuje, umírají v následujících pěti letech dvakrát častěji než ti, kteří mají tolerantní protějšek.

Chronický stres

„Může to být druh chronického stresoru vyvoleného mezilidskými vztahy, který stejně jako jiné chronické stresory může mít kumulativní účinek a dlouhodobý negativní vliv na zdraví a duševní pohodu, což zvyšuje riziko vážných onemocnění a předčasného úmrtí,“ tvrdí profesorka Bookwal z Pensylvánie.

Riziko podle ní přitom není nijak malé.

„Jednoduše řečeno, přestaňte kritizovat svého partnera, může to negativně ovlivnit jeho zdraví a také délku jeho života,“ vzkazuje Bookwall.

Snížení libida

Na pánské libido má takřka drtivý dopad hned několik aspektů, jedním z nich je právě zmiňovaný stres. Mezi další aspekty patří úzkosti, spánková deprivace nebo obavy z předčasné ejakulace. Naprostým překvapením ovšem je, že největším sabotérem sexuální touhy jsou dosud nenarození potomci! Jakmile se totiž doma začne mluvit o dětech, nejedna „hlava rodiny“ začíná panikařit, přehodnocovat a analyzovat.

Ačkoli si ve skrytu duše muži ratolesti přejí, na druhé straně čelí odpovědnosti, jež by s otcovstvím logicky přišla. Mnohým na klidu nepřidá ani změna ohledně dosavadního životního stylu či otázka dostatku financí. Váha těchto pocitů si pak vybírá svou daň, tudíž se kolem ložnice chodí po špičkách.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat