Muži o perfektní ženy moc nestojí

Nejenže může být perfekcionismus velmi namáhavý, ale dokonce se kvůli němu můžete cítit velmi osamělí. Alespoň muži si z dlouhodobého hlediska s perfektními ženami nic moc nezačínají.

Kdo sní všechnu zeleninu, dostane zákusek. Kdo neudělá žádnou chybu, dostane jedničku. A s vynikajícím životopisem dostanete dobrou práci. Být perfektní se prostě vyplatí. Tedy v určitých oblastech života se to tak může zdát. Není divu, že se i ve vztahu snažíme být perfektní a hlavně neukázat před partnerem žádné chyby. A přitom právě ve vztahu bychom si tohle vylepšování měli odpustit a s klidným svědomím dělat chyby a prostě nebýt perfektní. Zůstat sám sebou je totiž v lásce mnohem lepší.

Proč muži nechtějí perfektní ženy?

Existuje totiž hned několik důvodů, proč muži po perfektních ženách vůbec netouží. Těch pět nejdůležitějších vám prozradíme.

Cítí se nejistě

Ať už tomu věříte nebo ne, muži (tedy alespoň někteří) tady chtějí být pro své partnerky. Chtějí jim být oporou a nabídnout jim svoje pevné mužné rameno, když je potřeba. Díky tomu se cítí silní a potřební, to ji dává jistotu. Jak ale být k dispozici pro někoho, kdo si perfektně poradí i sám bez pomoci? Perfektní ženy vzbuzují v mužích pocit nepotřebnosti a zbytečnosti.

Nudí se

Každý vztah čerpá novou energii kromě jiného i ze změn. Z toho, že se jako pár sžíváte, hádáte, usmiřujete a poznáváte jeden na druhém stále něco nového. Pokud je ale někdo perfektní jako stroj, je stejně tak lehce čitelný a dříve nebo později už je s ním prostě nuda. Nebo znáte nějakého člověka, který má celý svůj život stejný mobil? Nebo hraje stále stejnou hru na počítači?

Jsou pod tlakem

Žádný muž se dobrovolně před perfektní partnerkou „neodkope“, aby ukázal i svoje nedokonalé stránky. Částečně proto působí perfektní lidé tak nesympaticky. Vidíme v jejich světle všechny svoje chyby ještě zřetelněji a tím se ocitáme pod obrovským vnitřním tlakem. A to by se nelíbilo nikomu a už vůbec ne ve vlastní intimní zóně, u sebe doma, kde všichni hledáme bezpodmínečnou lásku a bezpečí.

Začnou být podezřívaví

Jasně – na začátku vztahu se oba snaží neukázat hned všechny svoje zvláštnosti, aby toho druhého nevyděsili. Ale když se ani po delší době neobjeví na obzoru žádný háček, většina lidí začne být nedůvěřivá. „Nehraje na mě jen něco? Nevěří mi snad dost na to, aby se mi nemohl ukázat se vším všudy?“ A jak je známo – nedůvěra a podezřívavost nejsou ty nejlepší předpoklady pro vztah…

Nejsou přece blbí

I když se za svoje nedostatky stydíme a pořád se snažíme být silnější a „lepší“, žádný člověk není perfektní a právě to z nás dělá ty sympatické, blízké a milováníhodné osoby. Navenek možná raději ukazujeme tu lepší stránku a občas se můžeme perfektním partnerem ve společnosti kamarádek pochlubit, ale to pravé pouto a city můžeme rozvíjet jen s takovým člověkem, se kterým se dokážeme vnitřně identifikovat. A muži (alespoň někteří) nejsou naštěstí hloupí – vědí, že skutečná žena nemusí být perfektní, aby byla ta pravá!

Zdroj: nátor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat