Osobnostního typu Advokát je na světě jako šafránu

Podle MBTI (Myers-Briggsův indikátor osobnosti) existuje na celém světě 16 typů. Ta nejvzácnější a nejméně zastoupená v celosvětovém měřítku se vyskytuje pouze u 2 procent lidí. Patříte k nim?

Jedná se o typ osobnosti INFJ – často označovaný také jako „Advokát“. Zkratka je odvozená od přídavných jmen „Introvert“, „Intuitive“, „Feeling“ a „Judging“ – přeloženo to znamená, že typ INFJ má introvertní intuici, extravertní cítění, introvertní myšlení a extravertní smyslové vnímání.

Patříte k INFJ?

Lidé, kteří odpovídají typu INFJ, se vyznačují svojí rozhodností a cílevědomostí. Jsou organizovaní a velmi usilovně pracují na tom, aby dosáhli svých cílů. Přitom na nejvyšším místě je pro ně pomáhat druhým. Často se lidé s tímto typem osobnosti vrhají do dobročinných a humanitárních prací. V zásadě lze říci, že jsou to velmi sociální osobnosti, potřebují ale občas také čas jen pro sebe, kdy si užívají ticho a klid stejně jako vlastní samotu. Pocity druhých dokážou beze zbytku respektovat a jsou také velmi zdatní ve vyjadřování. V komunikaci s druhými stále dbají na to, aby se jejich hovor méně točil jen kolem logiky, čísel a faktů, ale aby byl spíše vřelý a citlivý, postavený na ať už na vlastních nebo obecných pocitech. Díky tomu, nemají nejmenší problém, přesvědčit druhé o svých kvalitách a působit na ně jako hodně společenské osoby.

Známé osobnosti, které byly představiteli tohoto typu osobnosti, byly například Martin Luther King, Nelson Mandela nebo Matka Tereza. Vidíte tu podobnost?

Otázkou jen zůstává, proč neexistuje více lidí tohoto (osobnostního) typu….? 






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat