Horlivá aktivita ve vztahu vede k jeho jednostrannosti

Cítíte se ve vztahu stále hůř a nevíte, proč? Pak jste možná ten aktivnější – a proto i nepochopenější.

Mít vztah, ve kterém jsou oba partneři stejně spokojení, vůbec není tak jednoduché. Díky rozdílným životním zkušenostem se často stává, že jeden se cítí nepochopený. A pokud k tomu dochází opakovaně, může to být pro budoucnost vztahu nebezpečné.

Jak poznat jednostranný vztah

Jednostranný vztah znamená, že ve vztahu chybí rovnováha. To může být patrné v mnoha ohledech. Někdo například do vztahu investuje více času, energie, emocí nebo i financí než ta druhá. A stejně tak jako jsou různorodí lidé, jsou různé i znaky jednostrannosti. Můžete mít třeba pocit, že na vztahu pracujete jenom vy, že jenom vy mluvíte o problémech a chcete je řešit. Díky tomu nabudete dojmu, že vztah stagnuje a oba přešlapujete na místě. A následkem pak může být, že o ožehavých tématech mluvit přestanete a povedete jen povrchní rozhovory.

Také různé priority důležitých věcí mohou být varovný signál. Pokud například je pro vás společný čas na prvním místě, zatímco váš partner se raději věnuje svým koníčkům, je to na pováženou. Dalším znakem může být nejistota ohledně citů vašeho partnera. Proto možná o svých problémech mluvíte raději se svými přáteli než s partnerem samotným.

Jak z jednostranného vztahu udělat oboustranný

Nejdříve je nutné být k sobě naprosto upřímní a podívat se pravdě do očí. Ujasněte si, co chcete do vztahu investovat, aniž byste emočně strádali. Promluvte si s partnerem o nových pravidlech a pevně se jich držte. Jestliže váš partner stále reaguje odmítavě, pak je dalším krokem rozmyslet si rozchod. Pasivní osoba se musí sama rozhodnout, zda si přeje změnu, nebo chce raději zůstat u starých pohodlných vzorců chování.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2891543/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat