Je úžasný, ale menší než vy

14.04.2021 | Vztahy

Když si obujete podpatky, koukáte na něj z výšky. Trochu vám to vadí. Neměl by muž být tím alfa samcem, který už jen svým tělem u druhých budí respekt? Možná, že ano, ale i pánové menšího vzrůstu mají své kvality, jež je chyba přehlížet!

Daniel Radclife (165 centimetrů), Erdogan Atalay (160 centimetrů) či Tom Cruise (170 centimetrů). Jsou báječnými herci a profesionály, pro někoho také sexuálními symboly, a to i přesto, že nepatří k těm nejvyšším. Zrovna jste taky potkala někoho, kdo je báječný, sečtělý a něžný, ale pořád tak nějak nevíte, zda vám to vedle něj bude klapat? Sundejte si černé brýle.

Co „prckové nabízejí“?

Vědci z jihokorejského Soulu, kteří shromáždili data od 7850 vdaných žen, tvrdí, že dámy se sice po boku vyšších mužů cítí bezpečněji a chráněně, což vychází z našich instinktivních, zvířecích reflexů a nemá to nic společného se skutečnou současnou kvalitou životů, ale ve skutečnosti není přímo jasné, zda vyšší druh dělá partnerku šťastnější. Takže rozum do hrsti. Jsou to jenom centimetry.

Ze sociologického průzkum vyplývá, že malí muži se sice žení později, ale když se jednou pro svazek manželský rozhodnou, jsou jejich vztahy stabilnější a dlouhodobější. Evoluční biologové to přičítají tomu, že „prckové“ jsou si vědomi svého „handicapu“, a přestože mají jiné přednosti než je tělesná výška, obvykle bývají věrní a vděční za to, co mají. Jenže jak se zbavit pocitu, že po boku nemáte respekt budící Godzillu, ale spíš sladkého plyšového medvídka?

Soustřeďte se na skutečné kvality

Ne, nezmlátí každého opovážlivce, který si dovolí ukradnout vám kabelku. Nemá na to, je příliš slabý a neškodný… Pokud vám tohle našeptává podvědomí, zkuste ho zkrotit a uvědomit si, že malí muži dohánějí chybějící výšku inteligencí a laskavostí. Vlastně je to od vás nefér, že takhle o potenciálním partnerovi uvažujete, protože už dávno nežijeme v pravěku. Pokud se dotyčný musí spoléhat na svou fyzickou sílu a velikost, z důvodu, aby vás zaujal, dávno svoji bitvu prohrál. Skutečně o něj chcete přijít? Jestli ne, zaměřte se na jeho silné stránky.

Nechte brouka žít

Je vám s ním dobře? Má charisma? Věří vám? Dává najevo, že jste pro něj nesmírně sexy a žádoucí? Pomůže vždy, když to potřebujete? Tak vidíte. Přemýšlejte o něm jako o celku a fyzické atributy nechte stranou. Jsou totiž pouhou výhodou, nikoli výhradní podmínkou spokojeného soužití. Máte-li jasno v tom, že proti vám stojí báječný člověk, ale vnitřně tápete, jestli je pro vás ten pravý, rozhodněte se co nejdřív, netahejte ho za nos a ani mu nedávejte plané naděje. Řekněte to na rovinu.

Jednou z nejvíce ošklivých věcí, které jsou v párech k vidění, je, když se jedna osoba neochotně přihlásí k té druhé a bere ji jako přestupní stanici. Přitom ví, že se stejně nikdy nic nezmění. Je to zbytečný způsob, jak plýtvat energií.






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Lilek v těstíčku

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat