Spolehlivá ochrana nekončí u antikoncepčních tabletek

Možná antikoncepční tabletky užívat nemůžete ze zdravotních důvodů, nebo nechcete, nebo je užíváte třeba už dlouho a ráda byste vyzkoušela i jiné možnosti. Máme pro vás několik možných alternativ, jak se bránit proti početí, ze kterých si určitě vyberete takovou, která vám bude vyhovovat.

Najít vhodnou ochranu není vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Každá žena má speciální přání a představy – ať už to je spolehlivost, složení nebo i způsob užívání. V oblíbenosti stále vedou antikoncepční tabletky a kondom, ale především v posledních letech začíná mnoho žen hormonální antikoncepci odmítá. Jaké jsou tedy vhodné alternativy?

Antikoncepční kroužek

Kdo hledá ochranu, na kterou nebude muset myslet každý den, pro toho by vhodnou metodou mohl být právě antikoncepční kroužek. Jeho použití je jednoduché, je spolehlivý jako tabletky a jeho účinek neovlivní ani vnější vlivy jako zvracení nebo průjem. Do krevního oběhu uvolňuje stejnou hladinu malého množství hormonů gestagenu a estrogenu, a tím brání proti otěhotnění. Žena si ho zavádí jednou měsíčně vždy na dobu tří týdnů.

Antikoncepční tyčinka

Tyčinka je 4 cm dlouhá a 2 mm tenká. Aplikuje ji přímo gynekolog při lokální anestezii pod kůži na vnitřní straně horní části paže. Tyčinka neobsahuje estrogen, pouze gestagen, který se po dobu až tří let uvolňuje do těla. Pokud si však žena přeje otěhotnět, je možné ho kdykoli odborně zase vyjmout.

Antikoncepční injekce

Tříměsíční injekce je hormonální metoda bez estrogenu, jejíž účinek je dvojí: Zaprvé dojde k potlačení uvolňování vajíčka a za druhé se zvýší neprostupnost cervikálního hlenu, takže se ztíží proniknutí spermií do dělohy. Po vstříknutí dávky pod kůži se hormon po dobu tří měsíců postupně uvolňuje. Preparát není možné vysadit bez určitých vedlejších účinků, protože zásoba se vyčerpá skutečně až po třech měsících. Ale ještě několik měsíců po vysazení může trvat obnovení přirozeného cyklu.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat