Na úspěšné rande je třeba se pořádně vyspat

Co může ovlivnit to, zda se seznámíte s někým, komu po čase budete moci věnovat status partnera? Budete se divit, ale je to spánek! Když si ho nedopřejete v dostatečném množství a kvalitě, váš mozek pojede na asociální vlně.

Přibližně 45 procent Američanů se při nedávném průzkumu vyslovilo, že dlouhodobě trpí spánkovými potížemi. To stejné by podle statistik mohl říci i každý druhý našinec a každý třetí Evropan. Možná to vypadá jako nedůležitá banalita, ovšem následky ponocování nebývají zrovna milosrdné.

Bdělost má temné stránky

O tom, jak nedostatečný či nekvalitní noční odpočinek škodí, se mluví neustále. A pořád se nacházejí nová a nová rizika, která to přináší. Experti upozorňují na to, že kdo spí málo a špatně, bývá náchylnější k nadváze, chronické únavě, nesoustředěnosti a podrážděnosti. Zahrává si také se zvýšeným rizikem rakoviny, kardiovaskulárních chorob, zánětů, reprodukčních poruch, halucinací, a dokonce i předčasného úmrtí. Jak vidno, není toho zrovna málo, co má bdělost, ať už chtěná či nechtěná, na svědomí. A teď si představte, že kvůli ní možná nikdy nepotkáte ani svou drahou a ideální polovičku. Ne, to vážně není vtip! Takové pyžamo je podle všeho zásadním faktorem při seznamování a flirtování.

Nespím, tak nemám zájem!

Americká vysoká škola neuropsychofarmakologie (American College of Neuropsychopharmacology) zrealizovala zajímavou studii, jejíž poznatky teď bude zřejmě prezentovat nejedna seznamka. Výzkum zahrnoval několik set tamních studentů, cíl byl předem jasně daný – zjistit, jak spánek ovlivňuje společenský život. Experti si při analýze nashromážděných dat všimli toho, že se mozek nevyspalých respondentů „chová“ jinak. Přesněji vykazuje znaky depresivního chování a tíží ho doslova asociální nálada, která touze po flirtu pořádně odporuje. Na základě těchto poznatků si odborníci dali dohromady jedna a jedna. Podle nich je jasné, proč je moderní generace osamělá! Prý je to proto, že málo spí a kvůli tomu nemá zájem o navazování kontaktů.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: www.acnp.org






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat