Okolí si z vás sedne na zadek

Říká se, že první dojem uděláte jenom jednou. Asi proto je pro nás tak důležitý. Jak zanechat dobrý první dojem? Navíc když na to máte jenom chvilku? Prozradíme, jak udělat dobrý první dojem – během jedné minuty!

Ať už v nové práci, na prvním rande nebo jednoduše při náhodném setkání v supermarketu – všichni bychom rádi na druhé působili pozitivně a sympaticky. Předností při tom je dostatečné sebevědomí a pozitivní řeč těla. Pokud si právě říkáte, že tohle nezvládnete, neházejte flintu do žita! Následující tipy expertů vám mohou pomoci získat si okolí za pouhých 60 vteřin.

Zamávejte

Britský životní kouč Matthew Hussey sází na jednoduché signály těla a doporučuje udělat první krok tím, že druhému zamáváte. Tím signalizujete „Pojď sem.“ A když budete mít úspěch a dotyčný přijde, vysvětlíte, že jste ho chtěli jen pozdravit. Tak přesvědčíte svůj protějšek o své odvaze a uvidí vás hned v jiném světle.

Buďte empatičtí

Autor Anthony Robbins, který radil dokonce takovým osobnostem jako jsou Bill Clinton nebo Oprah Winfrey, vidí klíč pro sympatické vystupování v tom, že promluvíte k emocím svého protějšku. A jak jinak to ukázat než tak, že budete citliví a empatičtí, když vám ten druhý něco svěří.

Ukažte zájem

Podle autora Dále Carnegieho je nejlepší cesta, jak někoho získat na svoji stranu, ukázat druhé osobě svůj zájem. Všichni rádi mluvíme sami o sobě. Pokud chcete působit sympaticky, nemusíte tedy dělat nic jiného než jen pozorně poslouchat.

Obraz v zrcadle

V jednom výzkumu newyorské univerzity vědci zjistili, že nejjednodušší cesta, jak někoho získat, je fungovat jako zrcadlo. Ne nadarmo se tomu říká „efekt chameleona“. Všímejte si proto držení těla, gest a mimiky svého protějšku a zrcadlete ho a sympatie budete mít na své straně.

Úsměv prosím

A to nejlepší na konec – jednoduchá, ale neméně efektivní cesta, jak sbírat body, je prostě úsměv. Váš úsměv odráží přání i vašeho partnera být oblíbený. Vaším úsměvem mu tak vsugerujete sympatie k vám, což vede k tomu, že on vám prokáže stejnou službu.

Zdroj: názory autora, https://www.howtogettheguy.com/, https://www.tonyrobbins.com/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat