Krásní lidé mají smůlu v lásce

Krásní lidé mají sice statisticky více příležitostí se zamilovat, štěstí v lásce jim to ale nepřinese. Alespoň to tvrdí nová studie.

Sociologové Harvardovy univerzity v jedné rozsáhlé studii zjistili, že atraktivní lidé mají ve srovnání s těmi „normálními“ potíže udržet si dlouhodobý vztah. To znamená, že i když si možná najdou partnera rychleji, je pro ně složitější vést dlouhý uspokojivý vztah.

Ročenky jako předloha zkoumání

Vedoucí studie, Christine Ma-Kellams, chtěla vyvrátit mýtus, že krásní lidé mají v lásce údajně více štěstí než ti méně atraktivní. To je, jak sama říká, alespoň zažitý obraz ve společnosti spoluvytvořený literaturou a filmem. Pro svůj výzkum využila kromě jiného i středoškolské ročenky, ve kterých označila studenty do škatulky více nebo méně atraktivních. Pak nechala svůj tým, aby zjistil, jestli a jak dlouho byli později vdaní nebo ženatí.

Větší riziko nevěry

Její studie nakonec vedla k překvapivému výsledku: čím krásnější osoba je, tím méně „úspěšné“ byly její vztahy. Výsledek si Christine Ma-Kellams vysvětluje tak, že ten, kdo je atraktivní, má více možností, co se týká vztahů. Ale přesně to je ten důvod, proč je vztah potom „náchylnější“ na možná nebezpečí z vnější. Závěr tedy je, že mít příliš mnoho alternativ nepřispívá k dlouhověkosti vztahu.

Zdroj: názory autora, https://www.researchgate.net/publication/313326948_Attractiveness_and_relationship_longevity_Beauty_is_not_what_it_is_cracked_up_to_be_Attractiveness_and_relationship_outcomes, https://graziadaily.co.uk/life/real-life/physically-attractive-people-unlucky-love/






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat