Ten pravý čas udělat tlustou čáru za vztahem

Možná vás napadne, že samotné přemýšlení o rozchodu nemůže být pro vztah dobré znamení. Ale nemusí to tak být vždycky! Pokud máte pochybnosti, hrají následující situace spíše pro to, ještě si partnera udržet.

Pokud se ptáte, zda se máte s partnerem rozejít, nemusí to být vždy špatné znamení. Všichni máme v životě fáze, ve kterých se cítíme méně jistí a zpochybňujeme všechno kolem – práci, přátelé, koníčky, a dokonce i vztah. Je to normální součástí našich životů. Jestli je náš partner pro nás nakonec ten pravý, vztah jistě přežije i jisté pochybnosti.

Kdy to raději ukončit

Pokud se ale myšlenka na rozchod neustále vrací, může to být odraz našeho vnitřního pocitu, že nejsme ve vztahu šťastní. Pak bychom měli celý vztah přehodnotit. Pokračovat ve vztahu bez lásky, ve kterém se dlouhodobě cítíme nešťastní a často myslíme na rozchod, postrádá svůj „smysl“ – a na to je život příliš krátký. V takovém případě je dohodnout se na rozchodu jediným správným rozhodnutím.

Jak poznáme zdravý vztah

Abyste zjistili, proč vás otázka „Rozejít se nebo nerozejít?“ napadá, je důležité zjistit, jak zdravý je ve skutečnosti váš vztah. V případě, že si nejste jistí, následující situace hrají ve prospěch vašeho vztahu.

V přítomnosti partnera se můžete uvolnit a být sami sebou

Bez ohledu na to, jak náročný jste měli den a kolik síly vás stál, jakmile jste v přítomnosti partnera, jakékoliv napětí z vás odpadne. Nezadržujete své pocity, na nic nemyslíte a říkáte, co myslíte. 

Těšíte se na společný čas, i když nemáte nic v plánu

Když chcete v neděli třeba jen na procházku, půjdete raději se svou drahou polovičkou než sami. V jeho přítomnosti se cítíte dobře – i na gauči v obýváku.

Můžete mu říct všechno

Před partnerem se nestydíte. Svěříte mu klidně i své sny a plány do budoucna, ačkoli by se mohly zdát naivní a směšné. Víte, že partner vás bude brát vážně.

Partner je vám oporou

Váš partner je pro vás v životě pevným bodem, ze kterého čerpáte sílu. Když jste na dně, můžete se spolehnout, že vás partner nepotopí ještě víc. V ideálním případě vám pomůže postavit se zase na nohy.

Jestli se vám všechno tohle zdá jako z jiného světa, zeptejte se sami sebe, proč se svým partnerem jste. A myslete na to, že sex si můžete užít i jinak, nájem ušetříte i se spolubydlící a na osamělost nebo syndrom prázdného hnízda jsou i jiné prostředky.

Zdroj: názory autora, https://www.cosmopolitan.com/uk/love-sex/relationships/a19150853/how-women-realised-partner-wasnt-right-for-them/, https://www.psychologytoday.com/us/basics/relationships/the-end-relationships






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat