Identifikace pravých přátel

Dobří přátelé nás umějí rozesmát i utěšit, když je nám do pláče. Ale jak víme, že jsou to přátelé na celý život?

Přátelé jsou úžasní! Ale nemyslíme tím vašich 279 přátel na Facebooku – ale o pár dobrých lidech, které byste mohli spočítat na prstech jedné ruky. Takových, na které se můžete opravdu spolehnout. Ti, kteří zůstanou, i když je svými návyky přivádíte téměř k šílenství. Podle následujících věcí poznáte, že máte skutečné přátele. A věříme, že skutečné přátelství je možné i mezi ženami a muži.

Díky nim se cítíte dobře

Opravdový přítel vám dovolí být tím, kým jste. A co víc, myslí si, že jste skvělí. Můžete nosit jakékoli oblečení, váš výběr partnera je tak trochu sporný, přesto jste pro skutečného přítele dokonalí. A to je důvod, proč se s nimi cítíte skvěle (1).

Mají podobný smysl pro humor

Je skvělé, když máte společné zájmy. Ještě lepší je, když sdílíte stejný smysl pro humor – to je obvykle případ skutečných přátel. Tam, kde se ostatní jen krátce zasmějí, vy nemůžete přestat, dokud slzy netečou. Něco takového se s pouhými známými nestane (1).

Umějí naslouchat

Skuteční přátelé mají vždy připravené ucho. Nehrají si se svými smartphony ani se nerozhlížejí po okolí, zatímco vy jim vyléváte své srdce. Jsou pozorní. Často si také pamatují věci, kterými vás překvapí třeba o několik měsíců později (1).

Vidí ve vás to nejlepší

Skuteční přátelé vám nic nenalhávají. Říkají, že jste v něčem dobří a myslí to vážně. Někdy o vás mluví v jednom kole a vy si myslíte, že to ani nemůže být pravda. Ale pro vaše skutečné přátele jste vším – protože ve vás věří a vidí ve vás to nejlepší (1).

Jsou to věrné duše

Neviděli jste se 25 let – ale na první schůzce je to, jako byste se zrovna včera rozloučili. Už dlouho nežijete ve stejném městě, ale když mluvíte po telefonu, cítíte se tak blízko jako vždy. Už jste měli tři vztahy a čtyři aféry - ale zatímco se partneři mění, přátelství zůstává. Protože někdo je rád, že je po vašem boku – dobrovolně (1).

Nemažou med kolem pusy

Podporují vás, když je potřebujete, ale také vám jasně řeknou, kdy se chystáte udělat chybu. Nezadržují svůj názor ze zdvořilosti. Zacházejí s vámi jako s dospělým. A vědí, že se s tím vyrovnáte. Jsou upřímní, ale ne zraňující. Kladou otázky, které vám pomáhají. Někdy jsou nemilosrdní, ale jen proto, že pro ně tolik znamenáte (1).

Mohou se z vás upřímně radovat

Skuteční přátelé se dokážou upřímně těšit z toho, že jste tu práci dostali. A objednají šampus, abyste to mohli oslavit. Skuteční přátelé jsou s vámi šťastní z hloubi svého srdce (1).

Jsou tady, když je potřebujete

Stěhujete se potřetí za rok a půl a oni vám pokaždé pomáhají nosit krabice. Potřebujete se odreagovat po těžkém dni v práci – jsou tam. Opravdoví přátelé jsou ti, kterým můžete kdykoli zavolat. Jsou to ti, kteří stojí při vás ve vašich nejčernějších hodinách a ti, kteří s vámi prostě mlčí, když je to vhodné (1). Skuteční přátelé jsou skutečné štěstí!

Zdroj: názory autora, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5937874/






Celkem 5 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat