O přátelství je potřeba se starat

Dobrý přítel je člověk, kterému mohu důvěřovat. Někdo, kdo je tu pro mě, a naslouchá kdykoli potřebuji vyslechnout. Jak si udržet přátelství?

Přátelství je jako zahrada. Pokud se o něj nebudete starat, nebude vypadat tak, jak byste chtěli. Můžete mít spoustu známých, ale do přátelství musíte investovat. Propojení a důvěru nevytvoříte jen tak mimochodem. Mnozí dnes dělají chybu, že věnují svůj čas bez rozdílu některým lidem nebo setkáním, a pak se sami sebe ptají, zda to bylo opravdu obohacující.

Život není jen o tom, kam jdete, ale také o tom, s kým. Všimli jste si, že některé vaše vztahy jsou stresující? Pak zjistěte, co můžete udělat, abyste změnili kvalitu vztahu. Které faktory mají stresující účinek? Můžete například ovlivnit otevřenou konverzaci tím, že pojmenujete to, co považujete za rušivé?

Pokud nemůžete vztah nijak zlepšit, zvažte ukončení přátelství. Někdy se musíte rozejít, abyste zůstali sami sebou. To vyžaduje duševní a emocionální sílu, ale zároveň uvolňuje nové energie a perspektivy. Všimli jste si, že vaše vztahy jsou často neutrální? Pak se zeptejte sami sebe, proč tomu tak je a co chcete pro tyto vztahy? Prvním krokem od neutrálního k dobrému vztahu je otevřenost. Buďte otevření sami sobě a svým potřebám, stejně jako otevření při jednání s ostatními. Každá změna začíná poznáním.

Udržování přátelství: Snadnější, nebo obtížnější než kdy jindy?

Na sociálních sítích trávíme v průměru 71 minut denně – v poslední době pravděpodobně ještě více. Účinek skutečného objetí od jiné osoby však nemůže nahradit ani emoji, ani pěkná zpráva. Je čas provést inventuru a zeptat se sami sebe obecně:
Kolik času trávíte na WhatsAppu, Facebooku & Co? A kolik prožijete se svými přáteli?

Přátelé jsou balzám na duši

Pro většinu žen je nejlepší přítel nesmírně důležitou součástí života. Je to balzám na duši, sdílí radost a smutek, dává pocit bezpečí, dává zpětnou vazbu. Přátelství jsou dobrá: jejich skutečná sociální podpora tlumí stres, cítíme se pohodlně, a dokonce posiluje obranyschopnost těla a duše. Dobří přátelé tak přispívají k naší duševní a emocionální síle.

S těmito tipy můžete budovat a udržovat nová přátelství

Přistupujte k ostatním s otevřeností a usmívejte se na ně. To otevírá mnoho dveří.

Buďte upřímní. Falešná důvěra je často začátkem konce přátelství.

Nepředstírejte, zůstaňte autentičtí. Koneckonců, chcete, aby se vám líbilo, jací jste.

Poslouchejte aktivně! Nechte svůj protějšek promluvit a zároveň projevte empatii. Otevřené otázky, přijetí a pozornost s tím pomáhají.

Přátelství není o pohodlí. Ujistěte se, že dostáváte tolik, kolik dáváte.

Přijměte své bližní takové, jací jsou. To předpokládá, že přijmete sami sebe.

Buďte spolehliví.

Tolerujte kritiku a udržujte láskyplný a oceňující způsob, když kritizujete.

Udělejte si čas na schůzky, sdílené zážitky a poselství mezi nimi.

Rozdávejte malé dárky a radosti, i když jen tak.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat