Zůstat se svým ex přáteli není dobrý nápad

Pro většinu lidí je lepší po rozchodu nezůstat přáteli. Máme pro vás důvody, proč.

"Rozejdeme se a zůstaneme jen přáteli" –⁠ fráze, kterou můžete ukončit dlouhý vztah, ale někdy i víc než to. Přátelit se svým bývalým partnerem? Je to vůbec možné? To je velmi individuální mi individuální rozhodnutí. Někdo tvrdí, že ano, druzí jsou spíše skeptičtí a chtějí jasně tyto oblasti života od sebe oddělit, zvláště pokud vztah dospěl k nepříjemnému a bolestivému konci. Chcete znát důvody, proč se s bývalým rozhodně nekamarádit? 

Přerušení párového pouta před přátelstvím

Bez ohledu na to, jak klidný byl váš rozchod, každý potřebuje čas, aby si změnu uvědomil. A ujasnit si je daleko od bývalého partnera je po rozchodu zásadní. Musíte tento řez v životě zpracovat, naučit se mu porozumět, přijmout ho. To vše vyžaduje čas, zejména proto, že tato osoba kdysi hrála ve vašem životě velkou roli. 

Pouze daleko od ex začíná "léčebná fáze". Teprve pak se znovu vnímáte jako kompletní jedinec –⁠ nejen jako "polovina". Pokud na druhou stranu zůstanete s ex v kontaktu, riskujete, že pouto mezi vámi nepřerušíte a budete neustále v pokušení se vrátit. 

Ale to je přesně to, čemu je třeba se vyhnout –⁠ koneckonců existuje důvod, proč vztah selhal. Tak proč to dělat těžší, než to už je? Je lepší úplně přerušit kontakt, dokud nenajdete svou vlastní cestu, svou vlastní stabilitu a nebudete se znovu cítit "dokonalí" sami. Když je tento pocit znovu dosažen v obou z nich, můžete se stále setkat v celém přátelství.

Má smysl zůstat přáteli?

Vždy existuje důvod, proč váš manžel získal přívlastek bývalý. Proč vztah selhal. Proč už nejste pár. Většinou je to docela jednoduché: Protože jeden ublížil druhému. To je důvod, proč většina bývalých párů nemůže zůstat přáteli. A to je také důvod, proč většina bývalých párů ani nechce zůstat přáteli. Protože jen vzpomínka na prožitou bolest bolí.

Pokud každá myšlenka na něj ve vás probudí vzpomínky a s nimi chaotickou změť pocitů, opravdu se chcete s touto osobou přátelit? S někým, komu nemůžete věřit? Kdo vám ubližuje?

Vyhněte se přechodnému světu

Pokud vztah zmutuje v přátelství ihned po odloučení, člověk se nejprve vznáší v přechodném světě. Ale to je příliš komplikované. Řečeno bez obalu: Včera jste ještě spolu měli sex a plánovali společnou budoucnost, dnes pomáháte „novému“ kamarádovi naplánovat svatbu s jeho novou partnerkou? Nemluvě o (většinou podvědomých) nadějích, které jsou v tomto přechodném světě doma: naděje na šťastný konec, na nový začátek, na návrat v čase. Romantická představa? Rozhodně! Realistická? Ani náhodou! Přestaňte se mučit a přerušte kontakt. Pokud se rozhodl proti vám, stejně není ten pravý –⁠ a absolutně nestojí za to, abyste na něj promrhali i zprávu, natož myšlenku nebo slzy.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat