Oddělení skutečných přátel od falešných

V průběhu života se setkáváme se širokou škálou lidí. Jak poznáte, kteří jsou skutečně vaši nejvěrnější společníci?

U některých lidí prostě cítíme, že to jsou opravdoví přátelé. Jiní se chovají někdy tak a jindy onak nebo vysílají nejednoznačné signály. Jak mezi přáteli a známými oddělit zrno od plev?

Náklonnost a srdečnost

Opravdový přítel s vámi rád tráví čas, chce o vás vědět všechno a sdílí s vámi radosti i smutky. Když jste spolu, máte pocit, že si ten čas užívá? Je k vám laskavý, protože vás má rád, a ne proto, že by to tak mělo být? Často vás kontaktuje, věnuje vám spoustu času a ptá se na vás mnoho věcí. Naopak pokud často spontánně ruší schůzky, po vašich (poměrně krátkých) schůzkách má stále něco jiného na práci a zdá se, že ho neustále něco rozptyluje, není nejlepší důkaz pravého přátelství.

Pochopení a empatie

Cítíte se špatně? Pak to netěší ani vašeho skutečného přítele. Trpí s vámi a dělá vše pro to, abyste se znovu cítili lépe. Pravidelně se ptá na váš stav a jak vám může pomoci. Když pláčete, někdy pláče s vámi a když najdete naději, usměje se. Nikdy vás zkrátka neopustí! V povrchním přátelství je lítost více nápadná. Samozřejmě, že druhé osobě je líto, pokud se cítíte špatně, ale ve skutečnosti se ho to nijak netýká. Bude se ptát, jak se vám daří – ale ne jak vám může pomoci.

Přátelé mlčky

Sedíte s kamarádkou v restauraci a nemáte si chvíli co říct. Připadá vám to divné? Ne s opravdovým přítelem. Prostě se znáte tak dobře, že ticho vůbec neobtěžuje. Pokud se na druhou stranu v tichu cítíte divně, nebo dokonce trapně, pak nemáte se svým protějškem opravdu intimní vztah. Možná se bojíte, že druhá osoba se v takové situaci může cítit nepříjemně nebo si pomyslí, že jste docela nudní nebo nevychovaní.

Upřímnost a laskavost

Trochu jste přestřelili? Skutečný přítel vám to řekne. Otevřeně a upřímně. Nebude nejspíš ani volit slova tak, aby vám ublížil. Je to spíše o tom, že vám to vůbec řekne –⁠ i když to bude nepříjemné pro oba. Někdo, kdo vám není opravdu blízký, se ani neobtěžuje –⁠ a raději zůstává přátelský. Proč se dostat do hloupé situace? V jeho komfortní zóně se mu nemůže nic stát.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat