Spory jsou ve vztahu normální

Stále si partnerem vjíždíte kvůli něčemu do vlasů? Přemýšlíte, jestli má váš vztah vlastně cenu, když se hádáte i kvůli maličkostem? Uklidníme vás – spory jsou ve vztahu naprosto normální.

Hádáte se každý den a už vám to leze krkem? Copak nemůžete mít normální klidný vztah? Uklidníme vás – pokud se nehádáte kvůli zásadním otázkám ohledně vaše vztahu nebo dětí, pak jsou to hádky kvůli maličkostem a ty jsou nejen normální, ale dokonce velmi zdravé. A které hádky jen „čistí vzduch“?

Různé názory na finance

Chtěli byste si rezervovat luxusní dovolenou, zatímco partner dává přednost levnému hotelu. Rádi investujete své peníze do společných zážitků, zatímco on je raději utratí za novou postel. Situace, jako jsou tyto, jsou ve vztahu zcela normální. Měli byste však souhlasit a sjednotit své zájmy. Vezměte si levný hotel, ale trvejte na investování ušetřených peněz do velkého dobrodružství.

Ukládání nádobí do myčky

Klasika! Každý má svou vlastní technologii, pokud jde o ukládání věcí do myčky, a tak jsou hádky nevyhnutelné. Ale opravdu to stojí za to? Upřímně, existují mnohem horší věci než špatně naložená myčka. Jednoduše přijměte techniku toho druhého a bude po hádkách.

Odlišné představy o sexu

To, že jeden z vás chce sexu víc, ale druhý preferuje méně, je zcela normální. Pokud se s tím srovnáte, je všechno v pořádku. Pokud si přesto všimnete, že tento bod je vždy tématem sporu, je nejvyšší čas na rozhovor. Pokud stále nemůžete přijít na společný kompromis, mohou vám pomoci sezení s párovým terapeutem.

Různé koníčky

To, že se oba partneři věnují svým vlastním koníčkům, je ve vztahu velmi důležité. Máte tak čas pro sebe a získáváte zkušenosti mimo vztah. Pokud máte ale pocit, že váš partner tráví příliš mnoho času se svým koníčkem (než vámi), neobviňujte ho. Nutit druhého, aby se vzdal svého koníčku, není nejlepší předpoklad pro fungující vztah.

Každodenní návyky

Podobně jako u myčky nádobí může ten druhý mít návyky, které vedou k hádkám. Obrácené ponožky v prádle, boty povalující se všude kolem nebo nějaký jiný pocit nepořádku. Pomozte svému partnerovi pochopit, jak vás jeho návyky ovlivňují a jak vás situace tíží. Tímto způsobem mu sdělíte, že je to pro vás osobně důležité. V nejlepším případě si vaši připomínku vezme k srdci a bude se snažit vás potěšit.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat