Správná komunikace je důležitá i v ložnici

Komunikace je důležitá – zvláště v posteli! Aby v ložnici fungovala nejen komunikace, je důležité se vyhnout používání několika slov.

O tom, co potřebujeme nebo nechceme, není vždy snadné mluvit otevřeně. Proto někdy pomůže, když si necháte dobře poradit od odborníka, v tomto případě od sexterapeutky Dr. Rosary Torrisi z Institutu sexuální terapie na Long Islandu (1). Vysvětluje, proč některá slova mají negativní účinek, zatímco jiná umožňují otevřenou komunikaci. Jaká slova tedy v ložnici nepoužívat?

Zapomeňte na „nikdy“ a „vždycky“

"Vždy začínám sex jako první" nebo "Ty nikdy nejsi/ nechceš / nemůžeš…". Slova „nikdy“ a „vždy“ podvědomě používáme až příliš často. Doktorka Torrisi je nazývá bariérovými slovy, protože brání hlubší a podrobnější komunikaci. Také neodrážejí dobře realitu, protože většinou neplatí, že někdo „nikdy“ nebo „vždycky“ něco udělá.

Když použijete tato slova, chcete ve druhé osobě způsobit určitou změnu, ale ve skutečnosti udělají přesný opak. Odepíráte tomu člověku příležitost růst a měnit se, protože toto chování prezentujete jako fakt. A to obvykle vede k hádkám místo konstruktivního rozhovoru. Sexuální terapeuti proto radí vysvětlit druhé osobě z vašeho pohledu, proč vám určité chování ubližuje a co by podle vás mohlo pomoci.

Slovo, které je lepší

Jedno slovo, které umožňuje hodně prostoru pro oba partnery, je „možná“. I když to zní, že někdo neví, co chce, nebo se bojí dělat rozhodnutí, podle Dr. Torrisi je to skvělý nástroj. Otevírá nové cesty, místo aby je přímo blokoval. Pokud chce váš partner například v sexu vyzkoušet něco nového, co jste ještě nikdy nedělali, můžete odpovědět „možná“. To může vést k otevřenému rozhovoru o tom, co se na tom oběma líbí a kde si ještě nejste jisti.

Podle Dr. Torrisi je dobré také používat slovo „radost“. To znamená, že sdílíte partnerovo štěstí, i když nejste jeho přímou součástí. Termín pochází z oblasti polyamorie, ale podle Torrisi ho lze aplikovat i na menší každodenní situace. Začíná to tím, že máte radost, když váš partner zažije něco hezkého nebo nadšeně mluví o svém koníčku, který vy nesdílíte. Často se pocit radosti dostaví automaticky, ale pokud tomu tak není, můžete a měli byste ho podle Torrisi trénovat.

Zdroj: (1) www.sextherapylongisland.com/about-rosara/, názory autora






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat