Ženy ve středním věku rády randí s výrazně mladšími muži

Příklad ze života. Jí je 37, jemu 26 let. Jsou zamilovaní, je jim spolu krásně a všechno je úžasné. Může tohle opravdu vydržet, nebo je to jen chvilkové poblouznění, které skončí bolestivým rozchodem?

S páry, v nichž figuruje starší žena a výrazně mladší muž, se mezi slavnými i „obyčejnými“ lidmi roztrhl pytel. Když jde o lásku, věkový rozdíl se zkrátka ignoruje! Pro někoho je to svobodný posun vpřed a vítané skoncování s předsudky, zatímco jiný u takového svazku nešetří skepsí. A teď na rovinu – může takový vztah přežít a fungovat?

Kdysi tabu, dnes běžný jev

Ze statistického hlediska randí třetina žen ve středním věku s muži alespoň o deset let mladšími (1). A nestydí se za to. Oproti minulosti jsou dnes ženy mnohem úspěšnější. Mají ekonomickou sílu a slibně se rozvíjející kariéru. Nutně tedy nehledají někoho, kdo je bude sponzorovat. Chtějí spíše muže, který je bezstarostný. A tomu ono mládí v podstatě nahrává. Jenže každá bezstarostnost potřebuje nějaký dohled, s čímž mohou nastat větší či menší problémy.

Když padne kosa na kámen

Ačkoli se tomu starší dámy brání, je úplně běžné, že ve vztahu nakonec sehrávají mateřskou roli. On nechce spát s matkou, ona zase se svým synem. Naprosto to udusí vášeň, která je srdcem, hnacím motorem i potřebou partnerského svazku (2). Je tu ale ještě další úskalí, se kterým je nutno počítat.

Kde jsi zase byl?

Vždycky bude existovat obava, že muž časem odejde za někým mladším, kvůli čemuž bývají ženy pod neuvěřitelně velkým tlakem. Jsou nejisté, drží přísné diety, svůj život přizpůsobují náročnému cvičení, podstupují chirurgické zákroky a plastické operace. Jinými slovy, se svým protějškem chtějí držet krok. Otázkou však je, jak dlouho to vydrží. Ani kritika okolí není kdovíjakou psychickou hitparádou. Společnost se musí ještě hodně vyvíjet, aby přijala realitu lásky mezi starší ženou a mladým mužem (2). Znamená to tedy, že je šance na úspěch a šťastnou budoucnost takřka nulová?

Kašlete na předsudky!

Nikdo netvrdí, že tohle nutně musí skončit dramatickým a bolestivým rozchodem, ale pravdou je, že tento vztah to má v mnoha směrech obtížnější. Přesto se vyplatí dát mu šanci. Nikdy nevíte, kdo je vaším ideálním partnerem, skutečně to může být někdo, kdo se narodil o mnoho let později (2).

Zdroje: (1) www.nbcnews.com/id/wbna3679116, (2) názor autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat