Zábavné nápady na zimní rande

14.11.2022 | Vztahy

Trápí vás dlouhé, chladné noci? Potřebujete osvěžit svůj vztah něčím novým a vzrušujícím? Vyrazte na romantickou schůzku – se svým dlouhodobým partnerem. Tyhle nápady od kuchyně po bruslení vaši lásku okoření!

Že jste randili před mnoha lety a už ani nevíte, jak na to? Ale no tak. Na schůzky ve dvou, které podporují intimitu a umožňují společně prožít čas bez běžných rušivých elementů, se nezapomíná. Pakliže potřebujete hlídání, zavolejte babičkám. Toužíte spíš po soukromí? Zavolejte do zapadlého rodinného hotelu v Krkonoších.

Z několika anket (1), jejichž závěry se objevily v časopise Personality and Social Psychology Bulletin, vyplynulo, že lidé, kteří se věnují svým partnerům a pečují o společný čas, se cítí být víc milováni a častěji touží po dotycích a mazlení. A to se v zimě, která nahrává splínům, nesmírně hodí. Existuje přitom nespočet způsobů, jak se s partnerem pobavit – uvnitř i venku a užít si podzimně-zimní chvíle. Vše záleží na vašich aktuálních možnostech.

Uspořádejte kuchařskou soutěž

V roce 2014 se sociálními sítěmi šířil trend nahého vaření, při kterém se kuchařky fotily v rouše Evině a fotky následně veřejně vystavovaly. Příprava pokrmů bez oblečení sice má něco do sebe, ale do letošního energeticky úsporného režimu nezapadá. Přesto se jím lze inspirovat. S partnerem vyberte pár receptů, které patří k vašim oblíbeným, rodinným či dávno zapomenutým, nakupte suroviny a pusťte se do toho. Uspořádat můžete i soutěž o to, kdo upeče lepší afrodiziakální sušenky, naservíruje povzbuzující likér a k tomu vybere skvělý film. Pakliže vás už přestává bavit sedět na gauči, uprostřed obýváku uspořádejte piknik se spoustou pohodlných polštářů a světýlek.

Navštivte muzeum

Muzeum je otevřené v kteroukoli roční dobu, ale v zimě láká o to víc. Zvolit samozřejmě můžete klasiku, výstřednost i tematické zaměření. Pokuste se ovšem vystoupit ze své komfortní zóny a vybrat něco méně tradičního, o čem se dá po zbytek večera vášnivě diskutovat. Nové zážitky rovná se nové příležitosti pro komunikaci.

Zabruslete si

Jednou z nejklasičtějších a nejzábavnějších podzimně-zimních aktivit pro páry je bruslení, které přenáší do dětství a vyvolává vzpomínky. V okolí vašeho města se jistě najde vnitřní kluziště. Podívejte se na webové stránky, nasaďte teplou čepici a rukavice a vyrazte s horkou kávou v ruce.

Zrelaxujte se v kině

Partner má rád horory, vy zase romantické komedie? A co takhle vidět obojí? V obzvláště chladném počasí zamiřte do kina, k filmům si kupte něco dobrého a jen tak celý den „proflákejte“. Kdy jindy se vám něco takového poštěstí? (Neumožňují-li vám podmínky vyrazit z domu, uspořádejte filmový maraton před vaší televizí, nebo si půjčte filmový projektor a plátno.)

Pozvěte přátele

Ne, nemusíte se zdržovat s přípravou chlebíčků a pohoštění. Každému z přátel dejte pokyny a upozorněte ho, že má donést lahev vína ke vzájemnému ochutnávání, a taky něco na zub. Pokud chcete udělat dojem, podávejte sýry a uzeniny na elegantním prkénku. S přáteli proberte, co je nového, zeptejte se jich, co zrovna teď podnikají, kam se chystají, v čem se hodlají zdokonalovat a podobně. Získáte inspiraci pro své vlastní partnerské plány a aktivity. Ostatně, i rande ve čtyřech nebo v šesti se počítá.

Zdroje: (1) www.journals.sagepub.com/doi/10.1177/1088868316650307, názor autora - zbytek článku






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat