Když okolí nepřijme nového partnera

Už po prvních momentech premiérového setkání vašeho nového partnera s rodiči je vám jasné, že tohle lehké nebude. Měla byste se s ním kvůli jejich kritice rozejít? Jak se dá balancovat mezi láskou a rodinou?

Potkala jste někoho, o kom si myslíte, že je výjimečný. A dost možná také ten pravý, se kterým strávíte zbytek svého života. Ale vaše okolí má na věc úplně jiný názor. Tak co teď?

Když věci nejdou podle plánu

Je to příběh starý jako lidstvo samo. Seznámíte se a zamilujete až po uši. Dotyčného pak vezmete domů, protože chcete, aby ho poznali i ti, kterých si vážíte ze všech nejvíce. Jenže ouha, plánované poklidné setkání pod rodnou střechou se náhle mění v naprostý horor, protože nový partner do rodinného kruhu ani trochu nezapadl. Kde se stala chyba?

Kam jsi dala oči, holka!

Pokud ho nemají rádi proto, jak se k vám chová, například že narušuje vaši fyzickou nebo psychickou bezpečnost, pak stojí za to své blízké poslechnout. Začátky vztahu bývají zatemněny oxytocinem, kvůli kterému mnozí přehlížejí či omlouvají problematické chovaní protějšku. Jsou-li ale obavy rodičů a přátel založeny na střetu hodnotových systémů, jako jsou protichůdné náboženské názory nebo politické postoje, dá se s tím pracovat. Ve vztahu s danou osobou jste vy. A pokud jsou pro vás tyto věci přitažlivé či přijatelné, pak problémy ostatních nejsou vaší starostí. Jen je třeba připravit se na tohle…

Odloučení, které může zabolet

Bude to nepříjemné, alespoň zpočátku. Možná s partnerem nebudete zváni na společné akce, čímž se od své rodiny trochu odpojíte. Ale časem se to může o něco vylepšit. Snažte se pak najít něco, co znesvářené strany budou moci sdílet, nějaká témata k hovorům. I když to bude jen na povrchní úrovni. Příkladem je třeba společná láska ke sportu nebo vaření. Podle ní mohou setkání za pár týdnů či měsíců probíhat pokojným způsobem. Vy zatím zachovejte chladnou hlavu a obrňte se trpělivostí. Každý zub se jednou otupí!

Zdroj: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat