Před podáním žádosti o rozvod je na místě rozvaha

08.12.2022 | Vztahy

Nejvíce lidí se rozvádí mezi lednem a březnem a rozvodového advokáta momentálně kontaktuje čím dál více osob nad 50 let věku. Možná, že ve vašem manželství to taky skřípe. Máte za sebou zavřít dveře minulosti a začít nový život? Ještě než to uděláte, promyslete těchto pět věcí.

Jednat ukvapeně se ve vztazích nevyplácí. Proto pokud uvažujete o rozvodu, položte si následující otázky sestavené americkou terapeutkou Sally Connolly, které vám pomohou rozklíčit, zda je skutečně ten správný čas.

Myslí můj mozek normálně?

Dávno se ví, že u lidí, kteří mají poměr, dochází ke změně v chemii mozku. Tato změna přináší úžasné pocity euforie nebo víry v konečném nalezení spřízněné duše. Netrvá věčně, vlastně je pouze dočasná, ale dokáže zatemnit zdravý rozum. Totéž může platit i pro krizi středního věku. V určitých fázích dospělého života člověka často nastává období přemýšlení „co kdyby“. Pokud je to váš případ, změna vašeho rodinného stavu nemusí být řešením skryté úzkosti. Ukončení manželství je pak docela drastickým krokem.

Udělal(a) jsem vše, co bylo v mých silách?

Mluvili jste se svým partnerem otevřeně a láskyplně? Byli jste k němu upřímní? Konzultovali jste společně svá přání a požadavky a snažili jste se najít zlatou střední cestu? Pak nemůžete tvrdit, že jste pro vztah udělali vše.

Znám všechna pozitiva svého manželství?

Když se vzdáte přání zůstat v manželství, často rezignujete na pozitiva, která partnerství přináší. Myšlenky a vzpomínky mají tendenci se vracet směrem k hádkám, špatnostem a nedorozuměním a vy najednou nemáte motivaci ve vztahu zůstat. Zrekapitulujte, co dobrého vám manželství dalo a o co přijdete, pokud ho ukončíte.

Víte, ve které fázi manželství se nacházíte?

Každý vztah prochází pravidelnými krizemi. Obvykle přicházejí po roce, po třech a sedmi letech, a pak to ještě skřípe mezi 17 a 25 společnými lety. Tyto krize bývají pro páry typické a normální. Pochopení a rozpoznání podobných jevů může znamenat skutečný rozdíl v tom, jak se na své manželství díváte.

A co řeknete dětem a známým?

Představte si, že vaše manželství nadobro skončilo. Jak o tom řeknete svým blízkým? A co si z toho odnesou vaše děti? Mají si myslet, že když něco nefunguje, nemá cenu o to bojovat? Zkuste si své odpovědi na těchto pět otázek napsat a na týden je odložte stranou. Po uplynutí doby si papír přečtěte. Možná, že ve vás dozraje zcela jiné rozhodnutí než to původní.

Zdroje: www.couplescounselingoflouisville.com/Before-asking-for-a-divorce - celý článek






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat