Chování ve vztahu, které nejvíce ubližuje

Když se nad vaší láskou začnou stahovat temná mračna, ne vždy za to může obrovská hádka. Partnerovi často ubližujeme, aniž bychom si to uvědomili.

Vztah není jen o lásce a pospolitosti, ale občas i o velkých křivdách a zraněných duších. Ačkoli to možná nemyslíte zle, vašemu partnerovi ubližujete. Nejhorší, co byste mohla udělat, je dělat si legraci z partnera před ostatními, nezahrnout partnera do důležitých rozhodnutí a neustálé poučování. Ne méně v oblibě je ale také probírání vztahu na veřejnosti. Čeho se tedy ve vztahu vyvarovat? Podle studie je to následující chování (1):

Dělat si legraci z přítele před ostatními

Nejhorší chování ve vztazích má jedno společné: vytváří pocit devalvace nebo přehlížení. Tento pocit je zvláště silný, jsou-li u něj přítomní svědci. Dokonce třem čtvrtinám partnerských vztahů připadá urážlivé, když si z nich partner před ostatními dělá legraci.

Útlak a hanlivé komentáře o vzhledu

Pokud uklidňujete partnerku slovy „Miláčku, uklidni se, jsi vždycky tak naštvaná“, tak nečekejte, že se její stav zlepší. Právě naopak! Většina žen považuje posměšky a poučování za zraňující. Obecně komentování vzhledu partnerem považují ženy za extrémně zraňující, u mužů kritické komentáře ohledně účesu, oblečení nebo nabraných kil vadí každému druhému.

Rozhodovat se nezávisle na partnerovi

Jemnější, ale neméně urážlivé je nezahrnout svého partnera do plánů a rozhodnutí. Tři čtvrtiny lidí zraňuje, když jejich partner dělá důležitá rozhodnutí bez nich – přijímá pracovní nabídku, aniž by o ní diskutoval, nebo si jednoduše rezervoval dovolenou. 64 procent dotázaných také velmi mrzí, pokud jejich partner odmítá dělat společné plány do budoucna.

Řešit vztahové spory s ostatními

Jakkoli mohou být rady zvenčí užitečné – když se s přáteli, rodinou nebo kolegy probírají vztahové konflikty nebo pikantní anekdoty ze sexuálního života, většině lidí to ubližuje. Probírat intimnosti a konflikty ze vztahu s ostatními nesnese 62 procent dotázaných. 

Křik nebo mlčení

Konflikt ve vztazích je normální, ale zásadní je, jak se páry s hádkou vypořádají. Pokud je partner při hádce příliš hlasitý nebo začne dokonce křičet, nelíbí se to dvou třetinám žen a každého druhého muže. Mlčení je ale ještě horší: 67 procentům žen a 56 procentům mužů není lhostejné, když s nimi partner po hádce nemluví.

Odmítání náklonností

Odmítnutí s sebou vždy nese riziko zranění. Pokud milovaná osoba odmítá něhu nebo sex, považuje to za zraňující 62 procent žen a 59 procent mužů. Každému druhému z dotázaných také vadí, že partner nedokáže říct „miluji tě“.  

Zdroj: (1) www.elitepartner.de/studien/verletzendes-verhalten-in-beziehungen/awc=11791_1672776681_22012baf6a36c99a2fe0ec484164ad54 - celý článek






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat