Některé věci vás šťastnější rozhodně neudělají

Spousta peněz, skvělý dům a práce snů – tak si představujete štěstí, že? Ale některé věci nám překvapivě žádné štěstí nepřinesou…

Úspěch, zvýšení platu a nové auto nás ne vždy potěší tak, jak bychom si přáli. Sociální sítě v nás mohou vyvolávat pocit, že všechny tyto věci by nám měly přinášet radost, ale ve skutečnosti často našemu štěstí překážejí. Mnoho z nás si myslí, že ví, co potřebuje ke štěstí, ale pravdou je, že to ví jen málokdo. A jak se ukázalo, tyhle věci to rozhodně nejsou.

Vyvarujte se negativních emocí

Pokud chcete být šťastní, nesmíte být smutní, naštvaní nebo se bát. Vlastně to zní logicky, ale opak je pravdou. Často máme mylnou představu, že šťastný a smysluplný život znamená, že se musíme neustále cítit dobře. Potlačování frustrace a hněvu ale vzbuzuje v lidech jen agresivitu. V podstatě naše potlačené pocity ohrožují naše zdraví, jak fyzicky, tak psychicky.  

Mnohem zdravější je smířit se s tím, že život se neskládá jen ze šťastných chvil. Skládá se ze široké škály emocí – a to je dobře. Musíme se naučit povolit si emoce a vyvodit z nich závěry. To pomáhá překonat těžké chvíle, ale také ukazuje, jak šťastní jsme v každodenním životě a co je pro nás opravdu důležité.

Snaha o úspěch

Práce snů – mnoho lidí si ji představuje od raného věku. Pro mnohé je to cíl, ke kterému směřují – jediný cíl. Ale dělá nám to radost? To samozřejmě záleží na člověku, práci a situaci, ale v zásadě vás tento úspěch nemůže těšit dlouhodobě. Protože co se stane, když cíle dosáhneme? Následuje hluboký pád. Možná vám to nedělá takovou radost, jak se očekávalo, a nevyřeší všechny problémy. To často vede k tomu, že jsme ještě více posedlí novými cíli a zanedbáváme přátele, rodinu a koníčky, kteří by nám mohli štěstí přinést mnohem spolehlivěji.

Navíc například nové výzvy a učení obecně jsou věci, které vás šťastnými udělají, bez jakéhokoli konkrétního cíle a na to bychom se měli zaměřit. 

Mimochodem netěší nás ani opak – naše pohoda se zvyšuje s přibývajícím volným časem, ale jen do určité míry. Protože zhruba po pěti hodinách volného času denně se mnoho lidí začne nudit a být méně produktivní.

Kupujte hezké věci

Peníze samy o sobě vás taky šťastnými neudělají, a přesto máme asi všichni pocit, že trochu více peněz by také neuškodilo. Ale přinášejí nám peníze opravdu štěstí? Odpověď je relativní – do jisté míry ano, protože jistý příjem znamená jistotu v životě, pro rodinu, ale mnohem důležitější je, co s penězi uděláme.

I když je lákavé přemýšlet o tom, za co bychom mohli utratit naši hypotetickou výhru v loterii, materiální věci nám často přinášejí ale jen dočasné štěstí. Naopak utrácení peněz za zážitky obvykle dělá lidi statisticky šťastnějšími. To ale neznamená, že to musí být vždy velká dovolená, může stačit společný piknik v parku!

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat