Muži ve vztazích bývají zdravější

26.02.2023 | Vztahy

Single, nebo v chomoutu? Co je vlastně lepší? Zatímco každý rodinný stav má svá pro a proti, nyní se ukázalo, že muži ve vztazích těží z nemalých zdravotních benefitů. Láska je totiž stále mocná čarodějka!

Můžete chodit do posilovny, správně jíst, pít hodně vody, v noci spát doporučovaných sedm, osm hodin, meditovat, zdržovat se od negativně smýšlejících lidí a tak dále, ale stejně vám to zdraví nezaručí, pokud nepoznáte lásku. Tedy aspoň mužů se toto tvrzení posvěcené vědou týká.

Vztah? Jen to ne!

Při pohledu na studii (1) DMARGE Men's Matters Study je jasné, že muži si myslí, že být ve vztahu je náročné. Neuvěřitelných 63 % mužů souhlasilo s tím, že „vztahy jsou dřina“ a překvapivě velký počet mužů – přesněji 48 % – dospělo k závěru, že je snazší být single než žít ve vztahu. (Nebo spíš pohodlnější? Toť otázka.)

Delší život jedině s partnerkou

Nicméně muži, kteří se při pomyšlení na monogamii chvějí, by možná měli přehodnotit svůj negativní postoj, protože vztah jako takový je primárně pro ně nesmírně prospěšný. Studie (2) prokázaly, že dobré, blízké vztahy předpovídají to, že pánové zůstanou šťastnější a fyzicky zdravější. Mají lepší emocionální podporu a dožívají se delšího života. Navíc platí, že jelikož ženy lépe komunikují, pokud jde o vlastní emoce, jsou vynikajícím podpůrným systémem, na něž muži reagují.

Jak soužití zkvalitnit?

Všechny tyto výhody se samozřejmě projeví pouze ve zdravých svazcích, ne těch toxických, ve kterých jsou hádky, napětí a napadání na denním pořádku. Zdravý vztah je takový vztah, v němž se oba aktéři cítí dobře, v partnerství, ať už posvěceném úřady či nikoli, je důležitá důvěra a podpora. Že právě v tomhle teď máte mezery? Pamatujte si základní pravidla (3).

Nikdy neberte jeden druhého jako samozřejmost. Pracujte na všech základních potřebách, do partnerství přidejte rozmanitost a dobrodružství, abyste udrželi jiskru naživu. Partnera poslouchejte, pokud vám něco říká, a to bez sledování mobilu a jiných technologií. Je třeba mu věnovat pozornost, což samozřejmě platí oboustranně. Z takového svazku muž i žena mohou čerpat spoustu výhod. Platí ovšem, že bez práce nejsou koláče (3).

Zdroje: (1) www.bandt.com.au/dmarge-releases-study-tackling-the-big-issues-for-aussie-men-in-2022/, (2) www.news.harvard.edu/gazette/story/2017/04/over-nearly-80-years-harvard-study-has-been-showing-how-to-live-a-healthy-and-happy-life/, (3) názor autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat