Pravidla příležitostných vztahů

22.03.2023 | Vztahy

Existují nějaká pravidla spontánních, neformálních vztahů, která je třeba dodržovat? No jistě, a je jich poměrně hodně. Jestli chcete, aby i ten váš šlapal jako po drátkách, pojďme si je zrekapitulovat.

Přátelé s výhodami, známost jako jednu noc, rande naslepo, které se zvrtne i navzdory tomu, že si s dotyčným nedokážete představit vztah. Příležitostný sex žije a je poměrně populární – hlavně díky šesti nepsaným pravidlům, která jeho funkčnost zachovávají v patřičných mezích.

Jak dlouho příležitostné vztahy trvají?

Neformální vztahy trvají kdekoli mezi několika hodinami, týdny až necelým rokem. Jsou zaměřené pouze na sex a některé mohou vést až v trvalý závazek. Ovšem nestává se to často, nedělejte si iluze. Spíš počítejte s krátkodobějšími epizodkami podmíněnými manuálem.

Mějte jasno v tom, co chcete

Skutečně jde pouze o sex a výplň volného času? Jste schopní svůj intimní vztah udržet v nejvyšší tajnosti? Všechno je možné, jen je třeba ukotvit, o co přesně stojíte.

Žádné emocionální výlevy

Scházíte se na hotelu, u vás doma, u něj doma, na chalupě… Vždyť je to jedno, má to jen jeden účel – sex. Nic víc. Protějšek nemusí vědět, jaké peklo právě teď prožíváte v práci, nebo že nevycházíte s penězi. Méně osobních detailů, více milování. Je to tak lepší pro všechny.

Žádný pocit viny

Cítíte se nepříjemně a hanebně při představě, že jste v neformálním vztahu? Pak s ním radši ani nezačínejte. Jsou-li „uvolněné vztahy“ v rozporu s vašimi hodnotami, přesvědčením nebo svědomím, nedělejte to. Vina vás roztrhá na kusy.

Žádná láska

Zásada každého neformálního vztahu? Jakmile se jeden z vás zamiluje, a ten druhý city neopětovává, románek je u konce. Bez diskuse. Sypání soli do otevřených ran je neetické a nemorální.

Žádné pronásledování

Večerní hovory, nahánění po esemeskách, vyzvídání, kdo kde byl a s kým. Tak i na to u příležitostných vztahů zapomeňte.

Praktikujte bezpečný sex

Chraňte se nejen před otěhotněním, ale i před pohlavně přenosnými chorobami. V případě, že si milenec odmítá nasadit kondom, ukažte mu dveře. Vaše zdraví, vaše zodpovědnost.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat