Kurzy kreslení jsou pořád v kurzu

16.12.2019 | Zábava

Vánoce jsou skoro za dveřmi, děti mají hraček plný pokoj, tak o co napsat Ježíškovi? Co třeba kurz kreslení? O ten si mohou napsat děti i dospělí. Kurzy kreslení jsou pořád v módě, na rozdíl od tvrzení, že na to nemáte talent. Tak se přestaňte vymlouvat a zkuste to!

Kreslení je zábava i způsob relaxace. Každý z nás kreslí odmala, od chvíle, kdy uměl v malých prstíčkách udržet pastelku nebo fixu. Dnešní děti jsou na tom stejně. My bychom je v této snaze měli podporovat, protože kreslení trénuje představivost a rozvíjí motoriku i grafomotoriku.

Kreslit může každý

Všichni máme vžitou představu, že bez vrozeného talentu to nejde. Opak je pravdou. Každý se může naučit kreslit. Stačí chtít a začít si věřit.

Proč tvořit?

Tvoření a kreativní činnosti vůbec mají pozitivní účinky na naše myšlení, emoce i schopnost vyjadřovat se. Zlepšíte si paměť, zapojíte i jinou část mozku než při běžných činnostech.

Co je ale ještě důležitější – budete mít koníčka, který vás bude bavit a poskytne vám i dětem alespoň na pár chvil únik od běžných starostí a povinností.

Kurz kreslení pro děti

Odmala děti čmárají, malují sluníčka, mráčky, hlavonožce, postupně se zdokonalují a namalují krásného človíčka a zvíře, které si je podobné. Základem ale je, abychom je v této činnosti podporovali.

Díky tomu totiž budou mít snadnější vstup do školy, bude se jim snadněji psát. Kurzy kreslení pro děti jsou vhodné pro děti a mládež od 5 let, které si je naplno užijí.

Nečeká je žádná nuda, nikdo je do ničeho nebude nutit. Vyzkoušejí si různé techniky, dočkají se rady, kterou potřebují, aby dílo dokončily. Možná i kritika, ale i ta k životu patří. Povede ale k tomu, že dítě bude s finálním výsledkem spokojené a bude na něj hrdé.

Kurz kreslení pro dospělé

Není nic jednoduššího než vzít do ruky tužku, připravit si papír a začít čmárat, malovat, kreslit. Nechte tužku volně klouzat po papíru, jedna čára povede k další. Výsledkem bude obrázek, který se vám možná nebude pozdávat, protože není dokonalý, to by vás ale nemělo odradit. Zkoušejte to zas a znovu, uvidíte, že každý další bude lepší a lepší.

Kdo se chce posunout dál, vyzkoušet akvarel, komiks nebo třeba grafiku a návrhářství, ten by neměl ani minutu váhat a přihlásit se do kurzu kreslení pro dospělé.

Jak kurzy probíhají?

  • Jednou týdně se ve stejnou dobu sejdete ve výtvarném ateliéru Draw Planet.
  • Nic si s sebou nemusíte nosit. Teda kromě dobré nálady a chuti učit se něco nového.
  • Vyzkoušíte si různé techniky.
  • Dočkáte se rady a pomoci zkušených lektorů.
  • Každá lekce bude jiná a jedinečná.

Kreslení je zábava, které brzy podlehnete. Vyzkoušejte ho i vy. Už se nevymlouvejte na to, že nemáte talent. Na nic nečekejte a vrhněte se do toho po hlavě.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat