Životní pravidla dle Jillian Michaels

Možná jste si někdy koupili tréninkové dvd nebo hledali fitness tréninky na internetu – a pak jste s největší pravděpodobností narazili na jméno fitness ikony Jillian. Dokonce podle ní existuje jedna počítačová fitness hra ve stylu Lary Croft. Jak dokáže zkombinovat kariéru, sport a soukromý život? Podle následujících zásad.

Pokud byste hledali někoho, kdo opravdu něco ví o zdravém životním stylu, pak je to určitě fitness trenérka a ikona Jillian Michaels. Ví, že pohyb, zdravá strava a duševní pohoda jdou ruku v ruce, a vytvořila si proto užitečná pravidla a zásady, kterými se ve svém každodenním životě řídí. Možná byste některá z nich chtěli také vyzkoušet.

Ranní kofeinová vzpruha

Jillian na ranní kávu nedá dopustit, protože vás nejen probudí, ale je také zdravá. Káva obsahuje mnoho antioxidantů a polyfenolů, které posilují kognitivní schopnosti a příznivě ovlivňují zdraví srdce a výkonnost při tréninku. Snižuje také riziko onemocnění jater a diabetu 2. typu.

Nikdy nevynechte snídani

Abyste zvýšili svůj přísun energie, spoléhá se Jillian na vydatnou snídani, které v tréninkových dnech obsahuje kolem 500 kalorií. Co si dát na talíř k snídani? Vyváženou směs komplexních sacharidů, bílkovin a nenasycených tuků. Vyzkoušejte třeba vejce a celozrnný toast, banánové proteinové koktejly nebo řecký jogurt s čerstvým ovocem a sekanými ořechy.

Oklamejte své slabší já

Pokud tahle fitness trenérka nemá náladu cvičit, rozhodně si nic nevyčítá ani netlačí. Naplánuje si jen klidný a krátký trénink. Jakmile už budete v posilovně, určitě nezůstanete jen u několika minut.

Vyberte si cvičení, které vás bude bavit

Abyste vytrvali, je důležité zkoušet různé formy tréninku. Jillian doporučuje HIIT trénink a silový trénink na hubnutí a je velkou fanynkou cvičení s vlastní vahou – dřepy, výpady a kliky zapojují několik svalových skupin současně a spalují nejvíce kalorií během tréninku, ale i po něm.

Mějte u sebe svačinku pro stav nouze

Aby uspokojila chuť a nesáhla po nezdravém jídle, má Jillian vždy po ruce zdravé alternativy – na stole, v autě nebo v tašce do tělocvičny. Připravte si něco, co vám vydrží a bude chutnat.

Snižte konzumaci alkoholu

Když konzumujete alkohol, zastavuje vaše tělo spalování tuků, protože je pro něj prioritou odbourat alkohol. A to je hodně kontraproduktivní, pokud si spolu s alkoholem vychutnáváte chipsy nebo tučné pokrmy. Jillian proto doporučuje nepít rozhodně více než pět skleniček týdně. Nejlepší je však vzdát se alkoholu úplně.

Postupujte po malých krůčcích

Zatímco dříve razila Jillian pravidlo „všechno, nebo nic“, nyní se snaží postupovat pomalu krok za krokem. Místo dokonalosti v jedné oblasti jí jde o pokrok ve všech projektech a cílech.

Pravidlo 12 hodin

Jillian Michaels se řídí takzvaným pravidlem 12 hodin, aby zůstala šťastná a zdravá. Vysvětluje to takto: „Týden má 168 hodin. Pokud spíme 8 hodin, budeme vzhůru 112 hodin. Pokud si z toho naplánujete 50 hodin na práci a 50 hodin na děti a domácnost, zbývá vám týdně 12 hodin, které můžete využít na setkání s přáteli, důležité schůzky a čtyři třicetiminutové tréninky.“

Zdroj: brigitte.de, healthline.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pikantní dýňová polévka

(4 hlasů)

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat