Boybandy devadesátých let

05.04.2022 | Zábava

Začalo to The Beatles v 60. letech. Vyprodané stadiony a ječící fanynky, které šly při nástupu svých idolů na pódium do kolen. Ačkoli v následujících letech vznikaly další chlapecké hudební skupiny (například The Beach Boys), jako „boy band“ byla poprvé v historii pop-music celosvětově označena až bostonská pětice „New Kids on the Block“, která byla založena v roce 1984.

Největší rozmach tzv. boybandů nastal v 90. letech, a mezi celosvětově nejprodávanější patří jednoznačně Backstreet Boys (přes 100 mil. prodaných desek), až poté následují zmínění New Kids on the Block (přes 70 mil.). Ve své době největší konkurent Backstreet Boys – tedy seskupení 'N Sync prodalo přes 56 mil., Westlife přes 47 mil. a Take That 25 mil.

Jen pro zajímavost, abychom uvedli i novodobější boybandy, One Direction prodali 65 mil. prodaných desek.

Jak se vlastně tehdejší chlapecké sestavy daly dohromady, a kde je jim konec?

Backstreet Boys

Kapelu stvořil americký byznysmen Lou Pearlman, kterého inspiroval úspěch New Kids on the Block v 80. letech. Řada konkurzů v letech 1992 a 1993 dala dohromady základní trojici: AJ McLeana , Nicka Cartera a Howie Dorougha. Zbylí členové: Kevin Richardson a jeho bratranec Brian Littrell se stali členy kapely jako poslední.

První koncert měli 8. června 1993 v Orlandu na Floridě, a postupně se stali jednou z nejoblíbenějších chlapeckých kapel všech dob. Jejich nejslavnější písně z konce 90. let a počátku 20. století byly „Quit Playing Games (With My Heart)“, „Everybody (Backstreet’s Back)“ a „All I Have To Give“. Kapela víceméně zůstala pohromadě a aktivní až dnešních dnů, s malou přestávkou Kevina, který nebyl součástí jejich alb Unbreakable (2007) a This Is Us (2009), jelikož se věnoval své kariéře na Broadwayi.

Kevin se natrvalo vrátil v roce 2012. The Backstreet Boys dodnes koncertují a své zatím poslední album DNA vydali v roce 2019.

Rodinný status: Všech pět mužů je ženatých a má děti.

 'N Sync

Brzy poté, co začali své fanoušky získávat jejich předchůdci The Backstreet Boys, byli jejich manažerem (Lou Pearlmanem) dávání dohromady i 'N Sync, kde se sešli: Chris Kirkpatrick, Joey Fatone a bývalí kolegové z Mickey Mouse Clubu (Justin Timberlake a JC Chasez). Později se ke čtveřici přidal i Lance Bass a zrodili se 'N Sync v celé své kráse. Nejprve se představili v Evropě, v USA se výrazněji prosadili až poté, co Disney Channel odvysílal speciál „NSYNC Live In Concert“ v červenci 1998.

V roce 2000 vydali desku No Strings Attached, kterého se za jediný den prodalo 1,1 milionu kopií a za týden 2,4 milionu kusů, což je nejvyšší prodej v jednom týdnu v hudební historii.

Tuhý kořínek jako Backstreet Boys však rozhodně neměli, jelikož již na jaře 2002 vyhlásila kapela přestávku s tím, že se členové budou věnovat soukromým projektům. Nejúspěšnější sólovou dráhu pochopitelně rozjel Justin Timberlake, který své první sólové album Justified vydal v roce 2002 a od té doby vyhrál 10 cen Grammy.

Poslední společné vystoupení kapely bylo v roce 2004 a roce 2007 člen Lance Bass potvrdil oficiální rozpad skupiny.

Take That

Britský boy band založený v roce 1990 manažerem Nigelem Martinem–Smithem, jejímž nejznámějším členem je Robbie Williams.

Původně byli Robbie Williams, Mark Owen, Jason Orange a Howard Donald vybráni, aby se připojili ke Garymu Barlowovi v kapele „Kick-It“. Po změně názvu kapely a náloži nezapomenutelných hitů se Take That zapsali do historie jako jedna z nejikoničtějších chlapeckých skupin všech dob. Robbie opustil skupinu v roce 2005, ale v roce 2010 se vrátil. Podruhé Robbie skupinu opustil v roce 2014, krátce poté následován i Jasonem. V roce 2018 skupina vydala nové video ke své písni „Pray“.

Hanson

Než tu byli Jonas Brothers, byl tu Hanson. Tři mladí bratři, Zac, Isaac a Taylor spolu začali vystupovat v roce 1992 (kdy bylo Zacovi pouhých 6 let!). V roce 1997 je znal každý a jejich hitový singl „MMMBop“ tehdy naprosto válcoval přední příčky hitparád!

Se šesti studiovými alby na kontě bratři pokračují ve společné hudbě, a v listopadu 2018 vydali album „String Theory“ (teorie strun).

Co se týče rodinného života, všichni tři jsou ženatí a mají početné rodiny. Největší „zapálenec“ je bezesporu prostředí z trojice Taylor, který má již sedm dětí!

Asi ani není čemu se divit, sám Taylor je totiž rovněž ze sedmi dětí. Slavná trojice má totiž ještě tři mladší sestry a jednoho bratra. O další generaci Hansonových už se kromě Taylora zasloužili i Zac a Isaac. První zmíněný má čtyři děti, druhý tři. Takže… čekají nás noví Hanson? Kdo ví… 

Zdroje: www.goodhousekeeping.com/life/entertainment/g28902963/boy-bands,  www.wikipedia.com,






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat