Balení se na dovolenou

03.07.2022 | Zábava

Plánovat dovolenou je krásná věc, a obvykle se na to těšíme celý rok… ovšem, je tu jedno ale…balení věcí a uspořádání kufru. Přemýšlet o tom, co si vzít na sebe, dokáže být velmi stresující, nemluvě o tom vtíravém pocitu, že jste určitě na něco důležitého zapomněli. Právě proto je velmi užitečné připravit si seznam věcí, který vám poslouží jako vodítko a balení vám značně usnadní.

Pojďme se tedy společně podívat na pár zásadních věcí, které byste měli přidat na seznam toho, co si zabalit na dovolenou.

Vhodné oblečení

Pokud máte omezenou velikost a hmotnost kufru (obzvláště při cestování letadlem), volte opravdu rozumně. Například oblečení si sbalte takové, které běžně nosíte, ne to, co byste chtěli nosit a na co jste se před dovolenou neodvážili. „Experimentální kousky“ ve stylu „pokud budu mít náladu a odvážím se“ si můžete dovolit v případě, že s sebou můžete vláčet obrovský kufr. V opačném případě se zkrátka vybavte pohodlně. Velmi dobrým trikem při balení zavazadel je kombinovat oblečení předem, tedy vytvořit si jakési sety, které se dají vzájemně kombinovat, aby vám v kufru nezůstalo ležet oblečení jen proto, že jste si jej neměli k čemu vzít.

Elektronické vybavení

Zde budeme bát v potaz přístroje, které se staly součástí každodenního života a které vyžadují určitou údržbu. Nezapomeňte si tedy do kufru přibalit nabíječku pro fotoaparát, notebook, mobilní telefon a případně externí baterii. A především si před odjezdem zkontrolujte, zda je nutné mít s sebou adaptér do jiného typu elektrické zásuvky!

Pamatujte také na to, že elektronické zařízení musí být velmi dobře zabaleno, aby nedošlo k poškození. Nejlepší způsob přepravy je použití cestovního obalu od výrobce (byl-li součástí při koupi) a uložení v příručním zavazadle, tedy v tom, které máte po celou dobu cestování u sebe. Pokud nemáte jinou možnost než elektronická zařízení zabalit společně s ostatními věci do kufru, uložte je v samotném středu kufru a obklopte oblečením, které dokáže zmírnit případný náraz. Váš elektronický personál je totiž jednou z nejdůležitějších věcí na seznamu toho, co si zabalit na dovolenou.

Základní preventivní sada

Na cesty je vždy nutné nosit malou lékárničku, pro případ, že budete muset čelit nepředvídatelným událostem. Mějte na paměti, že pokud procházíte letištní kontrolou, nemůžete s sebou přenášet tekutiny o objemu více než 100 ml nebo nůžky. Rozhodně se však hodí zabalit si nějaké léky proti bolesti, obvazy, náplast, antihistaminika, antibiotika, sprej proti komárům, a pokud berete léky proti nějaké konkrétní nemoci, nezapomeňte si přibalit dostatečné množství tak, abyste během dovolené nepřerušili léčbu. Plus opalovací krém samozřejmě a hydratační krém v případě spálení, to se rozumí.

Příslušenství, které může být velmi užitečné

Pokud se chystáte mimo město prozkoumávat přírodu, může se hodit čelovka (čelní světlo), spolehlivý zapalovač a pokrývka hlavy. Pokud vás čeká dlouhá cesta letadlem či vlakem pak také maska ​​na oči, sluchátka, opakovaně použitelná láhev na vodu, kniha a drobné občerstvení (pokud je to umožněno).

Peníze a karty

Pamatujte, že některé hotely a autopůjčovny požadují jako záruku kreditní kartu a nikdy nevíte, kdy se objeví nepředvídatelná událost.

Kosmetická taštička s cestovní sadou

I když je v mnoha hotelech kosmetická výbava standardem (šampon, mýdlo, tělové krémy apod), je lepší se připravit podle toho, co konkrétního ke své hygieně potřebujete. Kromě jiného především: zubní kartáček a zubní pasta, deodorant, tělové mléko, mýdlo atd.

Pas a dokumentace

Nezapomeňte ověřit požadovanou dokumentaci. Vždy si kontrolujte veškeré doklady, abyste během cesty neměli žádné problémy. V některých zemích můžete potřebovat také vízum.

Pár triků na redukci váhy zavazadla a lepší organizaci

Oblečení skladujte v podobě válečků nebo v jednotlivých taštičkách rozdělených podle typu oděvu (spodní prádlo, vršky, spodky apod). Vyhnete se tak chaosu v kufru a můžete vše přenášet organizovaně.

Ručník z mikrovlákna (zabírají velmi málo místa, velmi dobře a rychle schnou).

Skládací taška nebo batoh, který snadno složíte a uložíte. Pro použití v případě, že potřebujete v průběhu dovolené malé příruční zavazadlo.

Univerzální tenká košile s dlouhým rukávem nebo jemný šátek, který ochrání vaše ramena a hrudník před sluncem, pokud máte podrážděnou pokožku od spálení, případně se může hodit v případě nečekané změny teploty.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat