Splňte si své životní sny

Každý z nás si nese sny, přání a touhy, která chceme jednoho dne uvést do praxe. Alespoň jednou za život. Ale jak na to?

Kdo by netoužil plnit si své sny! Ne každému se to bohužel splní, ale pokusit bychom se o to měli všichni. Jak na to, abyste se ke splnění svého snu dostali co nejblíže?

Dělejte jen to, co chcete vy

Většinou jsou to šťastní lidé, kteří vám řeknou, že udělali to, co vždy chtěli dělat. Odvážili se něco udělat, ale především byli dostatečně stateční a trpěliví, aby zjistili, co opravdu chtějí. Protože často si ani nevšimneme, že naše cíle nepocházejí od nás, ale zvenčí – protože chceme splnit myšlenky a očekávání ostatních. Žít nějakou dobu v cizině je zbytečný cíl, pokud to děláme jen proto, že to všichni vždy říkali. Noc s láskou z mládí není okouzlující sen, ale zklamáním, pokud si tuto noc přejeme jen jako romanticko-vášnivé klišé. Protože aby nás splnění našeho snu opravdu potěšilo, musí být nutně náš vlastní.

Trénujte svou vůli

Abychom mohli dosáhnout našich cílů, potřebujeme sílu vůle. Motivační psychologové a vědci tvrdí, že svou vůli můžete trénovat jako sval: Tím, že ji posílíte na malých věcech (schody místo výtahů, salát místo pizzy) a trénujete ji pro ty velké. Dosud nebyly provedeny žádné studie, které by to prokázaly, ale vypadá to, že meditace vám může pomoci podobným způsobem: Odborníci říkají, že můžete zlepšit své sebeovládání meditací půl hodiny denně. Přitom se naučíte lépe se vyrovnat s rozptýlením a narušením a soustředit se na své cíle. Především oblast mozku, která je zodpovědná za úsilí o cíle, trénujete během meditace nejvíce.

Představte si, co se stane, pokud to neuděláte

To platí ve dvou směrech. Například tím, že si představíte, co se stane, pokud konečně neuděláte to, o čem sníte. Tato technika se nazývá "mentální kontrast": Nejprve si představujete, jak dobře byste se cítili, kdybyste konečně řekli svůj názor šílené prodavačce. A pak jak sobecky a zbaběle se budete cítit při každém nákupu, pokud budete i nadále nečinně přihlížet, jak manažerka obchodu dusí své zaměstnance.

Očekávejte krize

Samozřejmě je těžké udělat něco, co jste nikdy předtím neudělali. Přesunete se na neznámé území, opustíte takzvanou "komfortní zónu". To je děsivé a každý, kdo přijme velkou výzvu, zažívá v určitém okamžiku krizi. Pomáhá vědět, že je to zcela normální reakce na to, že jste se odvážili udělat něco nového. Počáteční překážky si vytváříme sami, protože nechceme opustit naši komfortní zónu. Ale krize začíná, když si uvědomíme, že to opravdu děláte. Ale dobré je, že tato krize pomíjí. Tím, že jste se posunuli dál, když jste začali.

Prodlužte si život

Když se ohlédneme zpět, fáze intenzivních dojmů se nám zdá mnohem delší. To, co pro nás není důležité, má malou šanci zapsat se do našeho autobiografického mozku. Štěstí nás nedělá šťastnými, když utrácíme své peníze za věci, jako když se snažíme opakovat krásné zážitky. Pokud opravdu chceme ze života něco získat, pokud chceme žít vědomě a vášnivě, pak musíme dělat všechny věci, které jsme vždy chtěli dělat. Protože to jsou přesně ty věci, které se nás dotýkají a otiskují se do nás.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat