Důmyslné nápady na adventní kalendáře

Adventní kalendáře nemusíte kupovat každý rok nové – ty domácí jsou mnohem lepší! Jednoduché věci jsou ideální pro ruční práce. Ukážeme vám ty nejkrásnější nápady na adventní kalendáře.

Adventní kalendář je vždy jednou z nejkrásnějších vánočních tradic. Hledat každý den ta správná dvířka, rozbalit si malé překvapení a zkrátit si tak čekání na Vánoce – a adventní čas je hned zábavnější! Abyste mohli dětem, nejlepší kamarádce nebo partnerovi dopřát takové překvapení, nemusíte kupovat nový adventní kalendář, protože základy už máte často doma. Zde vám ukážeme, jak můžete upcyklovat šroubovací sklenice, roličky toaletního papíru a další a použít je pro adventní kalendář. 

Adventní kalendář ze starých sklenic

Pokud se vám doma hromadí staré zavařovací sklenice, stačí si vybrat 24 z nich se šroubovacími víčky a předělat je na stylový adventní kalendář. Na jeho výrobu sklenice vyčistěte, usušte a nastříkejte barvou ve spreji dle vašeho výběru. Postříkejte sklenice, dna sklenic (před obrácením nechte důkladně oschnout) i víčka. Jakmile vše uschne, můžete dvířka adventního kalendáře ozdobit štítkem a odpovídajícím číslem, krajkovým okrajem nebo stuhami a ozdobou a váš upcycling projekt alias adventní kalendář je hotový.

Adventní kalendář pro spěchající

Nápad pro všechny, kteří se moc nevěnují kutilství, ale přesto chtějí udělat vlastnoruční originální adventní kalendář. Jediné, co k tomu potřebujete, je spousta toaletních ruliček ... přesněji 24 kusů. A pak už máte skoro hotovo – naplňte ruličky toaletního papíru a zatlačte je z obou stran dovnitř, aby se otvor uzavřel. Kolem nich můžete uvázat stuhu, aby držely tvar. Pak už jen namalujete nebo nalepíte čísla a adventní kalendář naaranžujete buď na komodu nebo ho zavěste na větev.

Malé krabičky s překvapením

Při hledání dokonalého obalu na malé věci můžeme využít i krabičky od sirek. Může to chvíli trvat, než budete mít 24 prázdných krabiček od sirek, ale můžete je sbírat po celý rok. Natřete je bílou barvou (nejprve ale vyjměte vnitřní krabičku, jinak se přilepí) nebo přes ni přelepte bílý papír. Poté můžete přidat čísla a malé obrázky. 

Adventní kalendář vyrobený ze zbytků látek

Pokud šijete, máte doma vždy nějaké zbytky látky, které je ale škoda vyhodit. Použijte je pro svůj vlastnoručně ušitý adventní kalendář. Pokud máte pohromadě 24 malých sáčků, můžete je naplnit nejrůznějšími dobrotami, svázat šňůrou a pověsit na větev.

Adventní kalendář pro knihomoly

Je pravda, že ne každý má to srdce vytrhávat stránky knih – ale staré knihy, na které už léta na půdě sedá prach, mohou alespoň ještě posloužit. Chcete-li je přeměnit na adventní kalendář, vystřihnete 24 stran, na dlouhé strany připevníte úzkou oboustrannou lepicí pásku a stránku srolujete do sáčku. Pokud chcete, můžete stránky předem orazítkovat čísly nebo později připevnit štítky s čísly. Děrovačkou prorazíte do sáčku dírku a můžete pověsit na starý věšák. Pozor: Do papírových sáčků plňte pouze lehké věci.

Přejeme hodně zábavy při tvoření!

Zdroj: názor autora






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat