Rok 2023 ve znamení nových impulzů

V roce 2023 přinášejí planety nový impulz k životu! Probouzejí touhu po dobrodružství, posilují sílu vůle a vedou nás od slov k činům. A stát si za svým – i kdyby to znamenalo vystoupit ze své komfortní zóny. Ale výzvy každého druhu jsou úžasné příležitosti k růstu, které bychom měli přijmout. A potvrzení našich záměrů posiluje sebevědomí a sebedůvěru. 

KOZOROH (22.12. – 20.1.)

V poslední době máte příliš stresu? V roce 2023 to bude konečně zase jednodušší, protože vesmír se nesoustředí na námahu, ale na radost. Myslet a dělat, cítit a snažit se, být sám se sebou a s ostatními: vše dostává hravější rysy. Merkur je do 18. ledna stále retrográdní – vhodná doba na rozloučení se se starým rokem a přivítáním nového. Je tedy dobře, že úplněk 7. ledna osvětluje téma vztahů.

Láska a erotika

Kozorozi mají rádi svůj emoční svět pod kontrolou: jen se nenechte příliš unést, jen nenechte ostatní, aby se dívali příliš hluboko. V roce 2023 vás však čeká brilantní úkol: konec ovládání, dejte průchod všem pocitům, které čekají na prožití. A tak se probouzí jistá radost z experimentování – téměř magicky vás přitahují nové zážitky. Měsíc, kosmicky odpovědný za vývoj osobnosti, vás tímto směrem popostrčí, rebel Uran je součástí party – volání po svobodě by mohlo být mnohem hlasitější. Setřeste ze sebe to, co vás tíží a omezuje! Pokud se v květnu přidá Jupiter, srdce může téměř překypovat, city mohou tančit – což také zvyšuje vaši přitažlivost. Takže se nedivte, že v roce 2023 budou věci jiné, divočejší, napínavější.

Přátelství & rodina

Práce na vnitřním a vnějším domově je vždy dobrý nápad a až do poloviny května pro to existuje zvláštní kosmická podpora. Protože v ideálním případě je na začátku inventura, mohou vyvstat otázky: Jsem spokojený se svou životní situací? S tím, jak jsem se emocionálně nastavil? Cítím se bezpečně ve své rodině? Proč tato stará rána stále bolí? Co si potřebuji ujasnit...? Čelit tomu všemu – s ohledem na své blízké – otevírá dveře a možná i nové perspektivy. Pokud jde o hmotné věci: rok 2023 je také dobrým rokem na nákup nemovitosti, rekonstrukci, pohrávání si s plánem vícegeneračního domu... A do výkresu zaneste také nového člena rodiny!

Práce a finance

Bez ohledu na to, jak dlouhé a skalnaté to může být: Kozorohové jdou svou cestou a vždy nespouštějí oči z cíle. V roce 2023 vám Mars dá dobrou vzpruhu tím, že pohání vaši již tak silnou energii, zejména do poloviny března. Vrhnout se do práce s tak koncentrovanou silou má smysl: můžete se držet svého a něco změnit. Vaše nasazení pak bude od konce srpna odměněno: větší zodpovědností, novými úkoly, dobrým pocitem, že jste na správném místě.

Tělo a duše

V lásce se věci zbarvují, ladí se základy, vaše práce je na dobré cestě: vše je hezké, ale také náročné a dech zadržíte, jen když přijmete hranice svých sil. O typickém zatínání zubů pro Kozoroha a následném mlácení hlavou do zdi lze pochybovat. Nejlépe předtím, než vás zpomalí infekce. Berte své zdraví stejně vážně jako práci. Například vytvořením plánu pro svou každodenní tělesnou a duševní rovnováhu: pohyb na čerstvém vzduchu, tanec (uvolní vás), plavání (chrání vaše slabá kolena) nebo – velmi odvážné – nicnedělání.

Vzorec štěstí

„Jen já jsem zodpovědný za své štěstí. Nemohu změnit minulost, ale mohu se jí vzdát a využít svůj drahocenný život pro budoucnost.“ 

Vaše mantra: Naplňuji svůj život radostí a lehkostí.

VODNÁŘ (21. 1. – 19. 2.)

Návštěva Pluta může spustit záplavu nápadů, změnit perspektivy, povzbudit k osvobození, inspirovat energii. Karmický úkol Vodnáře učinit svět lepším je stále naléhavější. Spolupráce s ostatními a občasný pohled z ptačí perspektivy pomáhá udržet si čistou hlavu. Dobré pro předběžné třídění je novoluní ve Vodnáři 21. ledna.

Láska a erotika

Pro Vodnáře jsou vztahy tak trochu jako tančení tanga: neustálé vyvažování blízkosti a vzdálenosti. To se týká všech partnerských vztahů, ale Vodnář potřebuje odstup, aby se mohl zapojit - když to bude příliš tělo na tělo, uteče. V roce 2023 to platí ještě více než obvykle, protože rokem vane silná erotická energie – sex by tedy mohl být důležitější než výměna zamilovaných pohledů. Zní to napínavě, a pokud svá přání berete vážně a jasně je formulujete, ušetří to všem zúčastněným drama. K sebereflexi je zvláště vhodný čas od poloviny července do začátku září. 

Přátelství & rodina

Všem, kteří už delší dobu pociťují pocit, že se něco děje – máte pravdu. Rok 2023 by mohl být rokem probuzení – to, co pracuje v hlubinách se tlačí vzhůru. Do popředí se dostávají potlačené pocity, jistoty začnou pokulhávat, můžete najednou vidět svou minulost jinýma očima a vidět křišťálově jasně, co ve vašem životě – včetně vás samotných – potřebuje změnit. Každý, kdo není příliš sdílný o svém vnitřním životě, by mohl hledat rozhovory s přáteli, rodiči, sourozenci, svým blízkým. Dobře tudy! Rozhovory vám pomohou podívat se na své pocity, myšlení a vzorce chování objektivně, porozumět jim – a ve vašem zájmu je změnit.

Práce a finance

Pod Neptunem může být v roce 2023 vedení jen zbožné přání. Stručně řečeno: díky Neptunu máte větší sklony stát se obětí podvodu, zejména v penězích. O to pečlivěji byste si měli prověřovat investice, pracovní nabídky a další nabídky, pokud se nechcete nechat obalamutit sliby, které jsou plané (a v konečném důsledku pro vás drahé). Máte však dobrou ruku, pokud jde o získávání prostředků na charitativní projekty. A ještě jedna dobrá zpráva: Od poloviny října bude vaše profesionální nasazení přinášet ovoce!

Tělo a duše

Citlivý Vodnář je rychle nestálý, pokud má více nabídek zároveň. Možná vás také trápí poruchy spánku. Dobré pro vypnutí mysli je shiatsu (příznivě působí na vegetativní nervový systém, na doma existují speciální masážní podložky), autogenní trénink (podporuje hlubokou relaxaci a pomáhá při zvládání stresu), přestávky (jednoduché, ale účinné), běh naboso (vyčistí hlavu). A věnujte pozornost své spánkové hygieně: pravidelné časy spánků a vstávání, přepínejte zařízení offline, ztlumte zdroje světla...

Vzorec štěstí

„Vesmír má pro mě velké úkoly, které mě naplňují vděčností. Jsem ochoten převzít zodpovědnost za sebe a celkový obraz, skutečně využít svůj plný potenciál.“ 

Vaše mantra: Jsem světlo a jasnost, jsem změna.

RYBY (20. 2. – 20. 3.)

Mars podporuje duševní očistu. Abychom se zbavili problémů s dědictvím, je však nezbytné podívat se na vlastní minulost a rodinnou historii. Proč nás stále straší – a co to znamená pro naše myšlení, cítění a jednání. A pak je čas přeskupit se a utvářet budoucnost, důvěřovat ve svou sílu, místo toho, abyste zůstávali ve vzdušných zámcích. 

Láska a erotika

Pod Neptunem jsou Ryby v roce 2023 ještě citlivější než obvykle a touha po splynutí je ještě větší. Jasně, v sedmém nebi všechno září pastelem, ale dopad na půdu faktů bude bolet. Aby k tomu nedocházelo, zkuste se občas podívat střízlivě a zkontrolovat, na kom vaše srdce lpí, zda se tam cítí dobře a případně rozmotat citové propletence. Obecně platí, že ego má v roce 2023 přednost a na seznamu jsou důležité úkoly: rozvíjet láskyplný vztah k sobě a užívat si vlastní sílu, krmit své sebevědomí, čelit strachu ze ztráty a konfliktů. To vše posiluje sebevědomí a chrání před zklamáním na konci dne. Touha po rozvoji a po harmonii se může čas od času střetnout.

Přátelství & rodina

Vztahy mohou vřít, zvláště při jednání s rodinou, protože toho máte na duši hodně: stará bolest, pocit, že přesvědčení a pravidla, už nesedí, že existují stránky, kde je práce naléhavě potřeba... Ryby mají od dětství tendenci ustupovat, ale pokračovat jako dříve v hledání bezpečí ve fantazijních světech, vás nikam neposune. Stejně tak málo jako pasivně-agresivní chování. Vstupujte do debat s otevřenou myslí; řekněte, co si myslíte, nastavte si hranice.

Práce a finance

Saturn prochází Rybami od května 2023 do května 2025. Vzácná návštěva – a proto o to důležitější. Saturn jako strážce karmy nabádá vystoupit ze svého stínu, neskrývat se. Jejich citlivost předurčuje Ryby například pro kreativní, terapeutické a poradenské úkoly. Změny zaměstnání, další vzdělávání, přeorientování všeho druhu: Jupiter, planeta štěstí, odměňuje odvážné a v roce 2023 budete určitě v dobrých rukou, co se peněz týče.

Tělo a duše

Jít vpřed a energicky prosazovat svůj vlastní program – pro citlivé Ryby to není tak snadné. Pokud je na vás zevnějšek příliš, pomůže vám podívat se dovnitř. A trávit čas sám se sebou pravidelně slouží jako preventivní opatření. Dělat to, co je pro vás dobré, meditace, poslech nebo tvorba hudby, tanec, jóga, dopřát si masáž: to vám dodá sílu a přivede vás do rovnováhy. Mimochodem: vodní znamení regenerují zvláště dobře na procházkách podél řek, jezer a u moře, zatímco koupel za úplňku působí magicky na celý systém. Pro efekt obnovy není rozhodující doba, ale její kvalita.

Vzorec štěstí

„Vím o kosmickém řádu, důvěřuji, že přání se projeví skrze sílu mých snů a z nich vyplývajících činů.“ 

Vaše mantra: Neohroženě plavu s proudem života.

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

V roce Marsu je toho hodně, co se dá rozkolísat, protože rudá planeta je v Beranu, takže máte dvojnásobnou dávku energie. Dosáhnete stanovených cílů a zůstanete plní síly! Máte chuť experimentovat? Pak se nechejte vést osudem místo svého "chci...!". I když to zní paradoxně: Přesně to vás v roce 2023 posune dál. Dvě novoluní v Beranu naznačují nový začátek – 21. března a 20. dubna.

Láska a erotika

Vztahy jsou pro Berana zábava, když nespadnou do rutiny. Zároveň je tu ale také touha zapustit spolehlivé kořeny – a ta je v roce 2023 obzvlášť silná. Trik je v tom, aby bezpečnost a živost byly stále ve správné rovnováze. Méně se starejte o to, jaká by láska měla být – a místo toho si užívejte tady a teď, včetně radosti a smyslnosti na všech úrovních. Což je o to snazší, čím více znáte sami sebe a své potřeby. Obecně platí, že stabilní spojení s egem je předpokladem pro naplněné my. Obzvláště dobré časy pro lásku a erotiku: 5. června až 9. října a 8. listopadu až 5. prosince.

Přátelství & rodina

Je-li potlačována dětská živost, kárána bezstarostná přímost, může narůstat pocit „nejsem chtěný, neměl bych být“. V roce 2023 by se tato rána mohla projevit velmi bolestivě. A pak je tu vztek, který chce ven – což je také zdravé. Obě témata ovlivní komunikaci s rodinou a přáteli. Komunikovat přátelsky, ale jasně a pevně a stát si za svým – to je cesta. Vypustit páru předem pomáhá při běhání, skákání, boxu, tanci.

Práce a finance

S transformační silou zatmění 20. dubna by se vaše hodnoty mohly posunout, vaše vlastnictví by se mohlo rozšířit. Nejlepší je investovat do svých schopností v roce 2023 – jakýkoli typ dalšího vzdělávání Berana posune kupředu a určitě jednou zaplní účet. Dobrá zpráva: Šťastná planeta Jupiter zajistí hojnost od 17. května. Tak směle do toho!

Tělo a duše

Energie Marsu, která se projevuje asertivitou, sexualitou, touhou dobývat nebo dokonce hněvem, chce ven. Pokud dojde k jejímu potlačení, Beran obvykle reaguje tenzními bolestmi hlavy. Protože život v neustálém ohni také spotřebovává, jakákoli fyzická aktivita je prospěšná pro vaši vnitřní rovnováhu. Sebereflexe zase vytváří jasnost. Dobré pro relaxaci jsou masáže hlavy a esenciální olej uvolňuje svaly.

Vzorec štěstí

„Mojí jedinou povinností v životě je zůstat věrný sám sobě a důvěřovat své síle a intuici.“ 

Vaše mantra: Nechám jít, co neodpovídá pravdě mé duše, moje budoucnost začíná teď!

BÝK (21. 4. – 20. 5.)

Mars dodává životní sílu a dokonce vás nutí opustit svou komfortní zónu. To je dobře, protože v roce 2023 se může otevřít cesta, po které lze povolání následovat. V každém případě je nutkání enormní a s novoluním 19. května se posune dále. Hodně vzrušení pro jinak dosti opatrného Býka – jako kompenzaci mu poskytněte chvíle odpočinku! Od poloviny května funguje i Jupiter: začíná nový cyklus seberozvoje.

Láska a erotika

Bezpečnost je pro Býka velkým problémem: věci je třeba dobře promyslet. To platí i v lásce. Ale v roce 2023 se něco děje: Od 23. července do 4. září pod vládou Venuše váš pohled směřuje dovnitř a nejpozději s měnící se silou zatmění Měsíce 28. října bude to, co je špatně, nezastavitelné. Nevnímat to již nefunguje. A to je pěkný krok vpřed, jak dát životu nový směr a přinést změnu k lepšímu. A protože každá krize může být opravdu příležitostí, láska dostává v prosinci jasnou zelenou.

Přátelství & rodina

Býk si váží společenství, zvoleného i toho, do kterého se narodil, a protože je velmi citlivý, přijímá i neverbálně vyjádřené příkazy svého stáda. Často aniž by si byl vědom toho, na čem pracuje – a jakou cenu za to platí. I zde pohyb Marsu vyvolává doutnající nesrovnalosti a také podporuje podrážděnost, takže se z komárů mohou během okamžiku stát velbloudi. Řešit problémy má smysl, předkládat názory příliš ostře ale vede spíše k bitvám. Otázka sebereflexe: Trvám příliš na svých názorech, a pokud ano, proč?

Práce a finance

Téma povolání bude v roce 2023 prioritou: Pluto, nejmenší, ale nejmocnější planeta, vám pomáhá soustředit se na cíle – a dává vám sílu jich dosáhnout. Pokud jste se svou prací spokojeni, můžete posílit svou základnu a získat reputaci. Každý, kdo se hádá, by měl s radostí vykročit ke změně. Velký úspěch je možný, když vaše činy odpovídají vaší vlastní pravdě a nejlépe prospívají i ostatním. Až do března každé rozšíření obzorů dává nový impuls.

Tělo a duše

Rebel Uran pokračuje ve víření. Jeho cíl: Zbavit se všeho, co již není užitečné! O to důležitější je vědomá, láskyplná péče o sebe sama. Každý pod neustálým tlakem by si měl také dávat pozor na svůj krevní tlak – má tendenci příliš stoupat. Mimochodem: Alternativní přístupy často pod Uranem dělají zázraky – shiatsu, zvukové masáže, léčivé doteky, rebalancování, meditace v chůzi... Vždy dobré je trávit čas v přírodě, turistika, zahradničení, procházky – tam se Býci cítí povznešení.

Vzorec štěstí

„Vím, kdo jsem, a důstojně vyjadřuji svůj potenciál. Dívám se dopředu a plně se věnuji svému životnímu cíli.“ 

Vaše mantra: Jsem paní svého života, oko hurikánu.

BLÍŽENCI (21. 5. – 21. 6.)

2023 nabízí šanci zmobilizovat energie, které dosud dřímaly v komorách pokladů duše – což dává světlým a vzdušným Blížencům novou hloubku. K tomu se přidá odvaha a neodolatelné charisma. To z vás dělá téměř neporazitelné. Možná taky trochu namyšlené, takže moudře volit slova dává smysl. Novoluní 18. června tlačí touhu začít a realizovat plány vášnivě – s mocným pocitem „všechno, nebo nic!“.

Láska a erotika

Místo toho, aby se Blíženci zapletli do pocitů, o nich spíše mluví. Pro vzdušná znamení je úspěšná duchovní výměna tím, co v nich vyvolává pocit spojení. Kromě toho rádi poletují z květiny na květinu jako motýli – je jich tolik krásných. Ale v roce 2023 je tu touha po srdci, duši, harmonii a splynutí. Poslouchejte sami sebe – jasný sebeobraz chrání před iluzemi a smutkem. Nebo jak jednou řekla bouří zocelená herečka Katharine Hepburn: Láska není to, co očekáváte, že dostanete, je to to, co jste ochotni dát. Mimochodem: od 27. srpna do 12. října Mars aktivuje váš tvůrčí nádech – také v lásce a erotice.

Přátelství & rodina

Výměna názorů v rámci rodiny je naspadnutí – také proto, že některé nevyřčené věci stále tlačí. Buď vaše slova překroutí a/nebo vás budou konfrontovat s něčím, co jste neřekli. Bylo by tedy moudré usilovat o maximální přehlednost, nenechat kvasit nedorozumění, ale vybalit vše, co nakonec na stůl patří. Možná bude odhaleno i tajemství... Jistě, řešit problémy jsou vyčerpávající, ale čistí vzduch – a v nejlepším případě umožňují upřímné vztahy. To mimochodem platí i pro přátelství.

Práce a finance

Pohled do zpětného zrcátka vás odmění postřehy, zda aktivně utváříme svůj život, zda jednáme v souladu se svými přáními – a co nám v tom může bránit. Ti, kteří jsou ochotni převzít více odpovědnosti v práci a/nebo za své vlastní touhy, mohou v roce 2023 sklízet plody mnohaleté práce – nebo se vydat za svým skutečným povoláním. Pokud jde o peníze, vypadá to, že vás to jako magnet v novém roce bude přitahovat k hmotným statkům a dobrým finančním příležitostem.

Tělo a duše

Jako profesionálové v multitaskingu vedou Blíženci rychlý život. Pokud se to ale děje příliš rychle a dlouhodobě, může dojít k podráždění zejména nervového a dýchacího systému. Pauzy za účelem vědomého hlubokého dýchání lze tedy chápat jako službu lásky k sobě samému. Kromě toho je dobrá jóga – uvolňuje fyzicky i psychicky a mnoho cvičení slouží k ovládání proudění dechu za účelem aktivace životní energie. Také by vás mohlo zajímat holotropní dýchání: metoda, která nám umožňuje přístup do nevědomí.

Vzorec štěstí

„Připouštím jakoukoli změnu, která mě žene vpřed, a moje zvědavost zná cestu. Prostřednictvím síly svých myšlenek projevuji své touhy a utvářím si budoucnost.“ 

Vaše mantra: Otevírám svou mysl a věřím své intuici.

RAK (22. 6. – 21. 7.)

Touha po opravdu velkých citech, po vášni a dramatu může v roce 2023 způsobit neklidné srdce. Nezabřednout do zmatku moci a bezmoci – to je výzva. Ale dá se to zvládnout, pokud si opravdu uvědomujete své hodnoty a limity – a učiníte vhodná rozhodnutí. Je dobře, že novoluní 17. července opět posílí vaši asertivitu, aby vás svět viděl přesně tak, jak byste si přáli.

Láska a erotika

V astrologii je Rak spojovaný s Měsícem. Jeho příchody a odchody a rytmus přílivu a odlivu, který určuje, se také odrážejí v měnících se pocitech, náladách a touhách, které zaplavují mysl Raka. Tato vnitřní dynamika, silná reakce na vnější vlivy a jistá přitažlivost, kterou drama všeho druhu na Raka působí vyžaduje ochranné štíty, aby neustále nejezdili na emocionální horské dráze. Například bezpečí, které lze zažít doma, s blízkými a při péči o sebe. A láska? Chcete-li v roce 2023 žít sebevědomě, vneste do vztahu více lehkosti. Řekněte, co vás trápí. Až do 11. února je obzvláště snadné konstruktivně vyměňovat nápady. Venuše pak od 23. července do 4. září přináší potřebu lásky a afirmace – pro bližší pohled. 

Přátelství & rodina

Když dojde na přátelství, karty se zamíchají: Někteří z vašich blízkých vám poskytnou hodně aktivní podpory, jiní slibují více, než mohou udělat. Jakkoli bolestivé může být uvědomit si skutečnou hodnotu vztahu, je stejně důležité přerušit falešná spojení. Už jen proto, že v roce 2023 budou nezastavitelní se správnými lidmi po vašem boku. V rodině se naproti tomu zranění léčí porozuměním, přijetím a laskavostí. Rozhovory kolem úplňku 16. dubna podporují tento krásný proces.

Práce a finance

Kdo má pocit, že si vydělává na suchý chleba, ale přitom potí krev, jen stěží dokáže vyjádřit svou nespokojenost. Je dobře, že Mars dodává optimismus a dynamiku k řešení nezbytných změn! Další školení nebo vzdělávání může například posílit sebevědomí a být prvním krokem k většímu naplnění. Investice do vlastních talentů, kterých má Rak mnoho, se v roce 2023 rozhodně ukáže jako prospěšná!

Tělo a duše

Rak zpracovává život na emocionální úrovni, a proto snadno reaguje na neřešené konflikty žaludečními a zažívacími problémy. Pokud zášť a hněv polykáte delší dobu, může v určité chvíli dokonce přetéct. Aby k tomu nedošlo, tančete – plynulé pohyby vám zvednou náladu, úplňková koupel vás uvolní a vonná směs z jedle, květů jasmínu, anděliky, řebříčku a styraxu uklidní vaše nervy a zajistí klidný spánek. 

Vzorec štěstí

„Jsem připravena cítit v sobě všechno. Mé pocity mohou plynout jako voda. Opouštím minulé bolesti, odpouštím sobě i druhým.“ 

Vaše mantra: Jsem láska, dávám a přijímám bezpodmínečnou lásku.

LEV (22. 7. – 23. 8.)

Lvi jsou zrozeni, aby vášnivě následovali cestu svého srdce – ty, které si vybrali z povinnosti, vedou do slepé uličky. Rok 2023 je rokem, ve kterém působí mocné transformační síly, aby se tento karmický řád mohl stát vnitřním postojem a vy mohli nechat své vyzařování zářit sebevědomím. Dobrý začátek: Lví úplněk 5. února! Jste připraveni ukázat svůj plný potenciál? A pokud ne, co vám v tom brání?

Láska a erotika

Lvi jsou děti slunce, tak plné života, že jejich přítomnost vyhání šeď z každodenního života. V roce 2023 se vaše charisma a přitažlivost ještě zvýší. Ten druhý musí nejprve umět držet s vámi krok, protože úroveň očí je pro vás ve vztahu důležitá. Celkově je však láska v roce 2023 kosmu nakloněna. Ti, kteří jsou již zadaní, dokážou projevit a oslavit své city – podle hesla Lva „Žijte, milujte, smějte se!“. A jestli je ještě místo ve vašem srdci? Je také možné se znovu spojit s někým, kdo je vám rovný, zvláště pokud převezmete iniciativu. A další dobré zprávy: Každý, kdo se dostane do konfliktu a je ochoten jej urovnat, má největší šanci to udělat do začátku února.

Přátelství & rodina

To, jak sebevědomě a mocně procházíme životem, má hodně společného s našimi ranými zkušenostmi. Zážitky, které se vám v roce 2023 vybaví, byste měli přivítat – protože mohou objasnit, proč občas prudce zabrzdíte. Existuje snad i přesvědčení typu „nesmím být silnější než moje matka, můj otec“? Nyní je čas zmocnit se a přeformulovat omezující pravidla. I v přátelství je důležité se o sebe dobře starat a stát si za svými zájmy. Ukažte se jako osoba, kterou skutečně jste – svou silou, svým zářícím srdcem a vzrušující radostí ze života. Víc dělat nemusíte.

Práce a finance

Zůstat otevřený neočekávaným profesním příležitostem – to je optimální přístup v roce 2023. Mimochodem, rebel Uran tlačí na změnu, když dochází ke konfliktům s nadřízenými. Pak je změna téměř nevyhnutelná – Lvi nemají rádi, když se jim příliš říká, co mají dělat. Ale Jupiter, planeta štěstí, také prosazuje svůj vliv a upřednostňuje každou snahu posunout se vpřed.

Tělo a duše

Čím štědřejší jsou Lvi k sobě i druhým, tím více prostoru je v každodenním životě „jen být“, tím větší chuť do života – a radost z aktivního utváření tohoto života. Pokud však střední povinnost převáží, duše hlásí příznaky, jako jsou srdeční problémy, bolesti zad, a dokonce i depresivní nálady. To druhé zvláště, když se kreativita Lva příliš málo uplatňuje. Kraniosakrální terapie se doporučuje pro uvolnění blokád a aktivaci samoléčby. 

Vzorec štěstí

„Ukazuji se takový, jaký jsem a stanu se tím, kým jsem vždy chtěl být. Cítím se silnější než kdykoli předtím. Dávám si svolení být mocný tady a teď.“ 

Vaše mantra: Užívám si života naplno.

PANNA (24. 8. – 23. 9.)

V roce 2023 toho může mnoho skončit. Naštěstí, protože to umožňuje skvělý nový začátek. Vyžaduje se však iniciativa, odvaha oddělit zrno od plev a znovu třídit život. Úplněk 7. března vyvolává otázky typu "Kdo nebo co mi ještě patří, co přežilo?" a může také podpořit emocionální zapletení. Odpoutat se od nich otevírá dveře, za kterými věci tajemně a vášnivě praskají. 

Láska a erotika

Saturn, strážce karmy, s podivnými věcmi nic nezmůže a v roce 2023 se podívá zblízka a podrobí Pannu skutečné zkoušce. Úkol? Vnímat se očima toho druhého – a ptát se sám sebe, jestli se ti líbí, co tam vidíš. Proč to všechno? Protože je snadné se ztratit, když jste spolu, kousek po kousku, abyste si toho zpočátku nevšimli – a nakonec si na to zvyknete. Ale pro Pannu je obzvláště důležité jít svou vlastní cestou nezávisle, navzdory veškeré propojenosti. Změna perspektivy může také dát impuls k tomu, stát se (znovu) tím, kým skutečně jste – vždyť vztahová práce vždy začíná u nás samotných. Venuše vám napomůže a vybízí nás, abychom prozkoumali potřebu lásky, erotiky a potvrzení, jít na cestě za poznáním.

Přátelství & rodina

Mnozí z těch, kteří se narodili v Panně, zažili ve své rodině jen málo tepla. Pocity nebyly podstatné, pro potřeby dítěte bylo málo místa a (neverbální) sdělení "Konejte svou povinnost, buďte užiteční!" byl tak všudypřítomný, že to vedlo k přesvědčení, že láska existuje pouze výměnou za výkon. Ale rok 2023 může přinést zlom, protože jste opakovaně vyzýváni nebo žádáni, abyste se svými pocity zabývali. 

Práce a finance

Pod Jupiterem-Uranem se může perspektiva života nesmírně rozšířit, pohled na svět se může radikálně převrátit. Jako zemské znamení má Panna velkou potřebu bezpečí, ale v roce 2023 říká: Vydejte se k novým břehům! Je dost možné, že pracovní nabídka pochází z úplně jiné geografické oblasti. Ale i když se necítíte touhu po dálkách, roste touha po nových věcech – učit se, zkoušet věci, nechat se inspirovat a být výzvou. Impulzy, ze kterých můžete velmi těžit!

Tělo a duše

Pod vlivem Saturnu je patrná únava a vyčerpání. Ale protože jejich vnitřní kritici netolerují zahálku, je pro Panny obtížné adekvátně reagovat a pokračují v tom, dokud stres nezasáhne žaludek a střeva – Achillovu patu tohoto znamení zvěrokruhu. Nejvyšší čas cvičit všímavost a zašeptat „nikdo není dokonalý“! To znamená naslouchat signálům těla i duše, dopřát si odpočinek a pustit si rádio. Jin Shin Jyutsu může pomoci dosáhnout větší rovnováhy, což je metoda, která harmonizuje energie dotykem meridiánových bodů. Jóga uvolňuje a břišní tanec uvolňuje jádro. Pokud jde o výživu, je pro vás dobré teplé a hřejivé koření, jako je fenykl, kurkuma a kmín.

Vzorec štěstí

„Moje zranitelnost mi připomíná něhu ve mně, kterou láskyplně přijímám a chráním ze všech sil.“ 

Vaše mantra: Otevírám se světu pocitů.

VÁHY (24. 9. – 23. 10.)

Mars dodává vaší jinak diplomatické povaze šmrnc. To znamená, že 2023 by mohl být rokem, kdy téma hněvu konečně ztratí hrůzu, prosadíte se zcela přirozeně a jdete vpřed se svými obavami – ohniví, silní, pohotoví a někdy odvážní. Nejen, že to rozproudí vztahy léčivým způsobem a přiblíží vás to k sobě samému – a vašim cílům. Každopádně nejpozději s úplňkem 6. dubna to bude: "Odteď je to o mně!".

Láska a erotika

Vztahové vzorce ve Vahách jsou složité: na jedné straně je zde určitá nechuť ke konfliktům, na straně druhé se za uvolněnou veselostí často skrývají neurčité obavy ze ztráty. Není to jednoduché téma, a proto je to oblast, ve které je možný největší rozvoj – pokud výzva přijmete. V roce 2023 se rýsují změny, které mohou změnit vaše přesvědčení, pravidla vaší vnitřní lásky, neobvyklé, bezprecedentní se může zdát lákavější než známé. Například z přátelství se může stát milostný vztah. Chiron, raněný léčitel, také pracuje: ukazuje na stíny a slabiny v pospolitosti, nechává otřást tím, co zamrzlo ve zdánlivé harmonii. 

Přátelství & rodina

Minulost může v roce 2023 rozvinout přitažlivost, zaměstnat vás opakujícími se obrazy z dětství – což slouží k získání vhledu. Protože si uvědomíte, jak šťastná nebo nešťastná tato doba skutečně byla. A můžete (ještě) jasněji vidět, jak výchova a atmosféra doma ovlivňují vaši současnost – a zda je to pro vás vlastně dobré. Sdílejte tyto myšlenky v rámci původní rodiny, i když vás to zpochybňuje. Můžete být konfrontováni se zcela odlišnými názory nebo odhalit tajemství. Je to šance na novou blízkost, založenou na otevřenosti. Máte-li pocit, že sami nemůžete udělat pokrok, získejte odbornou pomoc – mnoho zmatků dokáže vyřešit například i systemická rodinná konstelace.

Práce a finance

Zdálo se zhodnocení zatím slabé? V roce 2023 se vám dostane pochvaly a uznání! Ale sedět vzadu nezůstanete. Saturn testuje vaši schopnost pracovat efektivně a vaši ochotu převzít větší odpovědnost. Navíc číhají kameny úrazu v podobě nedorozumění a dezinterpretací. Pečlivě sledujte a analyzujte situace a interakce, rozvíjejte sluch pro nuance a vytrvale se ptejte.

Tělo a duše

Váhy směřují k harmonii a mají tendenci se přizpůsobovat, odkládat potřeby stranou. Ale to, co leží hluboko v duši, duní a nevědomí pracuje na plné obrátky. Může vás to vyvést z rovnováhy, vyděsit, ale co chce ven, musí ven. Otevřít cesty pomáhá psaní deníku, biografické dílo, arteterapie, otevřené rozhovory. Dejte „ne“ a „chci“ na čestná místa ve slovní zásobě – a oslavujte krásu života.

Vzorec štěstí

„Důvěryhodně plynu s proudem života, jsem zcela sám se sebou, rostu se všemi výzvami a nerušen jdu po cestě své duše.“ 

Vaše mantra: S důvěrou si stojím za svými skutečnými pocity.

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Štíři nejlépe využijí své šance v roce 2023, kdy se postaví za sebe v pravém slova smyslu a prosadí se se vší vehemencí – ale jednají takticky chytře. Když k tomu přidáte dobře vypočítanou ochotu riskovat a bystrost, jsou v práci možné i velké věci. Jupiter přináší bohaté vztahy a kdo ještě potřebuje trochu hybnosti, dostane extra porci síly díky zatmění Měsíce 5. května. Zkrátka: Nový rok může přijít!

Láska a erotika

Pokud jde o vztahy, v roce 2023 zavane svěží vánek. Pro ty, kteří zažili ošemetnou dobu, to může znamenat dvě věci: Buď to znamená rozloučení – nebo se závazek vyplatí, aby bylo dosaženo nové společné úrovně. Vzhledem k tomu, že Jupiter bdí nad vztahy Štíra, obě varianty nakonec vedou ke štěstí v lásce – vše přichází, jak má. To, co démonizujeme a tedy skrýváme v nejzazších koutech naší duše, se z dlouhodobého hlediska mění v jed. A tento jed funguje i ve spolupráci. Takže platí spřátelit se nebo alespoň smířit s nemilovanými částmi, najít zdravý modus vivendi. Mějte od 16. března do 4. dubna oči a srdce otevřené: Můžete počítat s láskyplnými setkáními.

Přátelství & rodina

Rok 2023 slouží k přípravě na několik dalších let, které přinesou velké změny pro vás i vaše okolí. Od 23. března do 12. června vás čeká ochutnávka. Introspekce je pak metodou volby, protože jde o to udělat si pořádek uvnitř, prozkoumat, co brání vašemu rozvoji – a jakou roli v tom hrají naučené vzorce chování. Růst může bolet, ale osvobodit se od minulosti a přijmout nové je odměnou. Lidé, se kterými se cítíte hluboce spojeni, jsou v tomto procesu velkými pilíři, tak je na svou cestu vezměte s sebou.

Práce a finance

Štíři jsou nejlepší, když se zapojí – což se stane, když se zažehne jejich vášeň. Jdete do toho? Pak má rok 2023 velký potenciál: Ti, kteří jdou rázně za svými plány, prosazují se a splňují všechny s tím spojené požadavky, budou ohromeni, co všechno je možné! K tomu patří i využívání nových příležitostí. Všechny kroky je ale třeba dobře promyslet, pořádek a struktura jsou užitečné k udržitelnému pokroku a některým zpožděným rozhodnutím se již nelze vyhnout. Finance? Jste pod dobrými hvězdami! Myslete ve velkém, ale jednejte chytře!

Tělo a duše

V roce 2023 si zdraví žádá více pozornosti. I když jsou Štíři typy „všechno nebo nic“, náchylní k extrémům, pokud budete pokračovat v práci až do vyčerpání, můžete získat odměnu. Je tedy nejvyšší čas vypracovat rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem, která funguje bez líných kompromisů. Mimochodem: Léčení je jedním z karmických úkolů Štíra – a vždy začíná u sebe. 

Vzorec štěstí

„Čelím svým strachům. Ponoř se do temnoty mé duše, abych vynesl na světlo skryté poklady, abych vyjádřil svou vnitřní hloubku a skutečně ji prožil.“ 

Vaše mantra: Jsem v pořádku s porušováním tabu a nekompromisně následuji své volání.

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

U Střelců panuje myšlenka, že život je velké dobrodružství, jakési hledání grálu – a uměním je udělat svou vlastní cestu vzrušující. 2023 k tomu nabízí spoustu materiálu, jak uvnitř, tak venku, a Mars vás žene ke špičkovému výkonu. Ambiciózní plány je ale potřeba udělat dobře. Pouze s jasným cílem zasáhne šíp lučištníka střed! Úplněk 4. června přináší vášeň na všech úrovních.

Láska a erotika

Hned na začátku roku vytváří Mars určitou dávku vzrušení. Pokud se velké a/nebo malé nepříjemnosti dlouho skrývaly, mohlo by to nyní prasknout. Dokud se to rychle vrátí do konstruktivního módu, je to vlastně dobře, protože to dává jasně najevo, co by se mělo obrátit – a při troše ochoty ke kompromisu by to šlo i otočit. Síla Marsu se také může stát hnací silou společných, pracovně náročných projektů. Ať už chcete renovovat svůj domov nebo celý život! Od dubna pak převezme žezlo Venuše a rozdává chvíle pohody, zejména do začátku května. 23. července – 4. září – stará láska se možná pokusí získat zpět vaše srdce. Tato fáze je však ideální i pro cestování a prožívání společných dobrodružství.

Přátelství & rodina

Jste v mentálním procesu změny, přestavujete sami sebe. Ale pro pevný základ je nutné odstranit neudržitelný materiál – proto vás Saturn testuje až do konce roku 2025. Taková kontrola se provádí pouze každých 30 let a měli byste ji využít k identifikaci stavenišť a následnému řešení změn. Jak zakořeněný se cítím tam, kde žiji, se svými oblíbenými lidmi, se svou rodinou? Cítím se bezpečně a propojený? Takové otázky vás vedou na správnou cestu. Řešit problémy z minulosti, uklízet věci: to k tomu také patří a změní to vztah s rodiči k lepšímu. Promluvit si o tom všem s přáteli by byl dobrý první krok.

Práce a finance

V roce 2023 je vaše energie působivá: můžete přesvědčit ostatní o svých plánech a budovat ty kolem sebe díky svému zářivému optimismu. Vzhledem k tomu, že napětí vyvolané Marsem během dubna ovlivňuje i profesní vztahy, může přílišné napadání vytvářet překážky – které jen zdržují. Vytvarujte si pole působnosti tak, aby se vaše komplexní osobnost mohla (lépe) rozvinout: i k tomu je šance dobrá – Jupiter vstoupí do hry od 17. května a vy můžete rok čerpat neomezené zdroje.

Tělo a duše

Také rebelující Uran rozvíří život. Takže vesmírná situace může být docela stresující. Abyste nevyhořeli, měli byste se zaměřit na své vnitřní hnací síly, které říkají "Rychleji, výše, dále!". Křičte, postavte se a vytvořte si dobrý plán (Střelec miluje plány!) pro zdravý denní rytmus. Jako ohnivé znamení potřebujete cvičení, když se vám z hlavy kouří: běhání, tanec, hula-hooping – důležité je, že je to zábava a vypouštíte páru. Ale nezapomeňte relaxovat! 

Vzorec štěstí

„Uznávám svou tvůrčí sílu a dávám svému životu smysl tím, že nalézám, zastupuji a hlásám svou vlastní pravdu.“ 

Vaše mantra: Jsem svými myšlenkami – s nimi tvořím svůj svět.

Zdroj: www.brigitte.de/horoskop/sternzeichen/jahreshoroskop-2023--das-sagen-deine-sterne-im-neuen-jahr-13441470.html






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat