Na sociální sítě některé věci rozhodně nepatří

22.05.2021 | Zajímavosti

Většina lidí je v dnešní době naprosto pohlcena sociálními sítěmi a online světem. Málokdo si ale uvědomuje, kolik soukromých a nebezpečně zneužitelných informací s virtuálními přáteli sdílí. Které věci byste rozhodně neměli vystavovat na svých profilech?

Děti

Vystavování fotografií nebo videí vašich dětí není ani trochu bezpečné. Málokdo si uvědomuje, že sociální síť umožňuje nahlížet do vašich životů i lidem, kteří s vámi nemají nic společného. Sdílením fotografií vašich ratolestí je vystavujete riziku útoku nebezpečných individuí. Vůbec nejhorší, co můžete na svém profilu sdílet, jsou zdánlivě nevinné fotografie svlečených dětí v bazénu, ve vaně nebo například obrázek dítěte, které pyšně drží vysvědčení přímo před školou, do které chodí. Potenciálním útočníkům tím dáváte přímá vodítka, kde dítě najít.

Domov

Existují tisíce skupin, na kterých se lze inspirovat v oblasti vybavení a úprav rodinného hnízda. Mnoho uživatelů sociálních sítí sdílí detailní fotografie svých domovů, aniž by si uvědomovali, že tím dávají všanc svůj majetek. Vychytralým zlodějíčkům stačí jen pozorně prohlédnout vámi sdílené obrázky, zhodnotit, zda by se ve vašem bytě dalo ukrást něco hodnotného a na vašem profilu pak snadno vysledují, kdy se nacházíte mimo domov. Tím se dostáváme k dalšímu bodu.

Poloha

Každý se rád pochlubí obrázky z vysněné dovolené nebo si postěžuje, že v práci je to dnes nuda a to tam musí být až do večera. Jenže pak každý ví, že jste zrovna mimo domov, a tím získávají chtiví zloději cenné informace o tom, kolik mají času, aby „vybílili“ váš byt. Pokud se chcete s přáteli podělit o podobné informace, dělejte to soukromě nebo fotky z dovolené sdílejte až po návratu.

Pomluvy

Nepomlouvejte kohokoli veřejně ve svých statusech. Mnoho lidí tím možná pobavíte, jiní s vámi budou soucítit, ale najdou se i tací, kteří budou sympatizovat s tím, kdo je předmětem stížnosti a nepotrvá dlouho a informace se dostane tam, kam by neměla. Nejenže si tím doslova zavřete dveře k nápravě vztahu s pomlouvanou osobou, ale jistojistě tím naštvete i pár lidí okolo. Nač si dělat zbytečné nepřátele a k tomu se snižovat na takovou úroveň?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat