Hledání chyb ve filmu zažene nudné chvíle u televize

Jistě existují filmy, které jste viděli snad tisíckrát, přesto jste si nikdy nevšimli chyb, které v nich jsou. U některých je to přesně naopak. Nemusíte se ani příliš snažit a už při prvním zhlédnutí zaznamenáte mnoho nepřesností. Udělejte si z nacházení chyb ve filmech takový malý sport mezi tím, co jste nuceni trávit většinu volného času doma a nezřídka také právě u televize.

Pelíšky

Že jste tento kultovní snímek viděli už desetkrát, ještě neznamená, že jste si někdy všimli chybiček, které se tvůrcům vloudily do díla. A není jich zrovna málo. Když pomineme ne zcela dobové modely automobilů, které stojí v ulicích, můžeme připomenout například jednu z nejslavnějších scén, kdy Kraus (Jiří Kodet) křičí na svoji dceru kvůli debatě o nocích. V této scéně má povolenou kravatu, přičemž o chvíli později ji má dokonale upravenou. V jiné scéně, kdy Kraus nese vánoční stromek na balkon, si můžete povšimnout ruky asistenta, která stromek chytá.

Titanic

I taková klasika, jakou je Titanic a s ním spojený příběh o lásce bohaté Rose a chudého Jacka, se neobešel bez chybiček. Například v momentě, kdy Jack podává Rose nenápadný vzkaz, je zřetelně vidět, že jí podává žlutý papírek. Když ho však Rose čte, je papír čistě bílý. V jiné scéně, když se jeden ze členů posádky snaží dostat Rose z paluby lodi na člun, dostane od Rose ránu pěstí. Muž má ale krev na rukou ještě dříve, než mu začala téct z nosu.

Piráti z Karibiku

Ani v tomto filmu si při závěrečných kontrolách nevšimli nesrovnalostí, které se pak dostaly až na plátna světových kin. Ve scéně, kdy Jack křičí na posádku: "Na palubu, vy prašiví psi!" je v levém rohu vidět člen štábu v kovbojském klobouku, bílé košili s krátkým rukávem a slunečními brýlemi, dívající se zasněně na širé moře. V další, neméně slavné části filmu, přesně v momentě, kdy Elizabeth padá v mdlobách do vody a potápí se, pirátský přívěsek se jí vznáší nad hrudí, kdežto o chvíli později, když ji Jack zvedá ze dna, má přívěšek opět schovaný v korzetu.

S čerty nejsou žerty

Ani české pohádky nezůstaly chyb ušetřeny. V tomto krásném příběhu můžete zpozorovat, že se po povrchu cesty, na které Petr Máchal zachraňuje princezny se splašeným spřežením, pohybovalo něco, co mělo klasické pneumatiky.  V jiné scéně, kdy Petr Máchal našel vlka, kterého chtěl připravit o ocas, hledá dýku. Nakonec sebere tu, která visí na zdi. Přitom má ale celou dobu meč u opasku.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat