Zrcadla a pověrčivost nejdou dohromady

03.03.2021 | Zajímavosti

Jste-li pověrčiví, možná byste tento článek ani číst neměli. Pokud jste totiž o některých zde vypsaných pověrách ještě neslyšeli, mohlo by vám to výrazně zkomplikovat život. Řeč bude totiž o zrcadlech a jejich vlivu na člověka v souvislosti se světovými pověrami. Těžko soudit, proč zrovna tomuto zdánlivě obyčejnému předmětu přiřknul svět tolik magických schopností. Ačkoli většina z nich je poměrně nepříjemná, některých z nich se člověk obávat nemusí.

Ostřílená klasika

Rozbité zrcadlo a sedm let neštěstí, to všichni známe. Věděli jste ale, že tohle život otravující kouzlo lze zlomit? Sem tam se prostě stane, že se nějaké to zrcadlo v domě rozbije, ať už věříte na pověry nebo ne, celosvětově rozšířená pověra vás někde v podvědomí tak jako tak, alespoň maličko, nahlodá. Tvrdí se ale, že pokud chcete kouzlo zvrátit a vyhnout se sedmiletému neštěstí, měli byste střepy nechat sedm hodin ležet a teprve pak je uklidit. Pokud se vám nechce čekat, až si někdo pořeže nohy, vezměte největší střep a zahrabte ho do hlíny. I to by prý mělo pomoci.

Malým dětem odraz neukazujte

Zrcadla jsou odpradávna považována za něco mystického, a proto už před mnoha staletími lidé varovali, aby rodiče malých dětí nenechali své ratolesti sledovat svůj odraz v nich. Tvrdilo se, že zrcadla jsou branou do dalších světů a démoni skrze ně mohou polapit dětskou duši.

Feng-šuej 

V tradičním čínském učení Feng-šuej je zrcadlo velmi komplikovaným tématem a Číňané pro jeho umístění mají mnoho pravidel. Ať už zrcadlo věšíte kamkoli, nikdy by nemělo odrážet žádný nepořádek, například špinavé prádlo nebo nádobí. Zesiluje to negativní energii, která domem proudí. V ložnici by zrcadla neměla být vůbec, a když už, neměli byste v jeho odrazu vidět postel. Ve Feng-šuej  to značí pozvání pro třetí osobu do vztahu a přitahuje to nevěru.

Přivolejte lásku

Zrcadla povětšinou přinášejí jen smůlu, alespoň pokud jde o povídačky, které se kolem něho nesou. Ale jsou i situace, kdy nám může být nápomocné, zejména tehdy, jsme-li zrovna single a rádi bychom se dozvěděli, co nás v lásce čeká. Tvrdí se, že když si před spaním pod polštář položíte malé zrcátko, bude se vám zdát o vaší budoucí lásce. Vyzkoušíte to?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat