Negativním pocitům vstup zakázán

Všimli jste si někdy, jakou moc mají negativní pocity a myšlenky ve vaše každodenním životě? Můžete mít dobrou náladu, a pak přijde něco, co vám ji zkazí a vysává z vás veškerou pozitivní energii. Ale nemusí to tak být. Svých negativních pocitů se můžete zbavit.

Představte si, že jste měli skvělý den. Přijdete domů z práce brzy, setkala jste se s kamarádkou a venku je hezké počasí. Najednou dostanete špatnou zprávu od šéfa nebo se něco rozbije a veškerá pozitivní energie z vás rychle vyprchává. Vy zapomínáte na šťastné okamžiky a to, co se dosud zdálo dobré, je zcela přehlušeno negativním pocitem.

Rozpoznejte negativní pocity

Prvním krokem k tomu, abyste správně vypořádali se svými negativními pocity, je rozpoznat je. Zní to jako samozřejmost, ale bohužel to není tak snadné, jak si asi myslíte. Všichni se od dětství učíme, které emoce jsou dobré a které špatné. Smutek, hněv a zklamání jsou často ty špatné. Jistě, nikdo není rád smutný, naštvaný nebo zklamaný, ale i tyto pocity jsou dobré. „Nebuď smutný“, nebo „Mysli na to dobré“ jsou často populární fráze, jak se s těmito emocemi vypořádat. Bohužel často nepomáhají, protože místo toho, aby nám pomohly pocity pochopit, radí, jak je popřít. A pokud potlačíte emoce jako hněv nebo smutek, může to vést k trvalým potížím. Proto prvním krokem, jak se zbavit negativních pocitů, je uznat své pocity – ano, mám problém, cítím se špatně, a to je v pořádku.

Zjistěte příčinu

Na každou akci vždy přichází reakce. Takže vaše pocity jsou většinou reakcí na něco, co se stalo. Například jste upustili oblíbený šálek. Většinou jsou však vaše pocity mnohem složitější. Například kamarádka zrušila vaše setkání. Normálně by vám to nevadilo, ale dnes se cítíte naštvaní. Možná jste měli stresující pracovní týden a podvědomě jste toužili, aby vám schůzka s kamarádkou dobila energii.

Zpracujte negativní pocity a zbavte se jich

Poslední a nejdůležitější krok je položit si otázku, jak budeme s negativními pocity bojovat. Negativní pocity jsou pro zdravý život důležité a nikdy je ze života nemůžeme odstranit úplně. Musíme se naučit přijmout jejich existenci a zůstat co možná nejvíce v klidu. Pak můžeme měnit způsob, jak na ně reagujeme a rozvíjet chování, které bude zdravou reakcí na ně.

Zdroj: názory autora






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat