Při změně se ztráta promění v zisk

Zařídili jste si tak pohodlný život, že jste si ani nevšimli, že je najednou tady – nuuuudaaaaa! Vyjděte ven, zažijte dobrodružství, a hlavně se zvedněte z pohovky.

Konec, změna, nová rozhodnutí. Říct "ne" hrozné práci, nefunkčnímu vztahu nebo životu, který je tak opotřebovaný, pro nás není snadné. Proč? Protože změna často znamená ztrátu. Ale zisk je jí hned v patách.

Změna jen pro odvážné?

Dobře, není to tak snadné. Nejprve přijde strach. Alespoň pro většinu z vás. Koneckonců, to, co víme, nám dává pocit bezpečí. Bohužel, bezpečnost vás ne vždy dělá šťastnými. Pak je třeba otočit šrouby, abychom našli přesně to, co se někde na naší cestě ztratilo – sebeláska, ocenění, osobní svoboda, sebeurčení. Ale to vyžaduje především jednu věc a docela dost zásadní: odvahu. Ale jakmile otočíte šrouby správným směrem, budete odměněni odvahou. Pak můžete vyrazit na cestu, místo toho, abyste jen vytrvali v nudném životě na bezpečné půdě. Protože jak říká Oscar Wilde "nakonec bude všechno dobré, a pokud to není dobré, není to konec". Takže je lepší říct "ano" něčemu novému a těšit se na velké finále než jen tiše vyšumět (1).

Skočte do toho hned teď

Jak dlouho si stěžujete na příliš malý byt, každý rok na Silvestra přísaháte, že přestanete kouřit a že budete více sportovat. Přestaňte si jenom slibovat a skočte do toho hned. A zároveň se nebojte udělat něco neobvyklého, prozkoumat nové hranice nebo znovu začít pracovat na starých přáních. Kdo ví, čím vás další dobrodružství překvapí (1).

Na každém začátku je kouzlo

Zamyslete se: Rok studia v zahraničí vám dal italštinu, první stresující práce zplodila nové dovednosti, partneři číslo jedna, dva, tři ukázali, co chcete a co není za žádných okolností možné, jak jsme zranitelní a jak zvládáme krize. Vaše první dítě vás přivedlo na konec sil, ale dodalo spoustu energie (1). Nebo jedna z vašich chyb, která vás donutila se zase zvednout a postavit. Kdo a kde byste dnes byli, kdybyste si v určitém okamžiku neřekli statečné "ano"? Nejsou to právě změny, které nás dělají tím, kým jsme? A chcete zůstat tak nebo dále růst?

Zdroj: názory autora, (1) www.link.springer.com/article/10.1007/BF00435226






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat